Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

WILDBOUILLON MET SNEEUWVLOKJES


ingredienten voor de wildbouillon:

350 gram wildpoulet,½  spaanse peper, 50 gram croma, 1 grote zoete ui, 2 grote tenen knoflook, 8 jamlepels vegeta, ¼ winterpeen, 2 laurierblaadjes,

wat thijm, rozemarijn, een stuk prei en 2 schilletjes van een citroen, 2 eiwitten, wat zout, peper en worchester sauce.

 

het vlees heel klein snijden, in een grote pan de croma bruinen, vlees erbij en goed omroeren met een houten lepel, als het vlees aangebraden is, de gesnipperde ui, fijngehakte knoflook en spaanse peper in de pan en op een zacht vuurtje nog een minuut of 20 laten braden, af en toe omroeren.

de winterpeen in schijven , de prei in ringetjes, en de laurierblaadjes en de kruiden er bij voegen, nog even mee laten braden en dan

  circa 2½ liter water er in, laten koken en daarna op een zacht vuurtje nog een uurtje of 2 laten trekken.

daarna de winterpeen, spaanse peper, laurierblaadjes en de kruidentakjes er uit vissen, de bouillon tot ongeveer 2 liter laten inkoken. daarna snel laten afkoelen, je laat ijskoud water, desnoods met ijsblokjes, in de gootsteen lopen en zet als er genoeg in zit de pan met bouillon in, water af en toe verversen, weer leeg laten lopen en weer vullen met ijskoud water, af en toe doorroeren, tot alles lauw is.

doe de inhoud van de pan in een grote diepvriesdoos, laat nog even open, wacht tot het helemaal koud is, en zet in de vriezer.

 

een avond voor het gebruik haal je de bouillon uit de vriezer en laat het ontdooien.

klop 2 eiwitten met wat zout, peper en een druppeltje worchester sauce helemaal stijf en verdeel het over schaaltjes, onder de rand houden en laat deze in een pan met kokend water met een bordje er bovenop langzaam garen, zorg dat je de kom goed omspoelt met koud water voor je het eiwitmengsel er in doet, als het stijf geworden is, maar toch nog luchtig is, haal je het eruit en snijdt er blokjes, de sneeuwvlokjes, van.

serveer de wildbouillon met de sneeuwvlokjes er in

 

Omhoog