Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.189 bezoekers 182 leden Log in

OMELET DE LUXE


                                                                   

OMELET DE LUXE 

INGREDIENTEN: 3 Ã? 4 EIEREN, HANGT AF VAN DE GROOTTE, IK GEBRUIK XL EN DAN NEEM IK ER 3, ½ KOPJE MELK, OLIJFOLIE, VERSGEMALEN PEPER EN ZOUT, SNUFJE CAYENNE PEPER, BEETJE VEGETA, ½ ZAK ITALIAANSE WOKGROENTE, = 3OO GR, 250 GRAM SUREMI KRABCHUNKS, EN ALS JE WILT WAT PLAKJES CEDDAR KAAS, IK KOOP DE MIJNE BIJ DE LIDL DIE KLEINE VIERKANTE PLAKJES.

 

KLOP DE EIEREN MET DE MELK EN PEPER EN ZOUT , NEEM EEN ANTI AANBAKPAN VAN 28 CM EN DOE DAAR WAT OLIJFOLIE, ALS JE VAN PIKANT HOUDT KUN JE OOK I.P. DAARVAN CHILIKNOFLOOK OLIE NEMEN.

VERWARM DIT EN DOE DE WOKGROENTE ER IN, GOED STEEDS OMROEREN MET EEN HOUTEN LEPEL, TOT HET BIJNA GAAR IS, JE KUNT OM HET TE VERSNELLEN ER EEN DEKSEL OPZETTEN, HET VUUR ER ONDER UIT DOEN, EN EVEN LATEN STAAN, DAN IS HET ZO GAAR.

DOE ER DAN DE KRABCHUNKS BIJ, SCHEUR ZE IN HAPKLARE BROKKEN EN ROER HET DOOR DE GROENTE, WAT PEPER, ZOUT EN VEGETA ERBIJ, EN DE VULLING IS KLAAR, DOE DIT EVEN OP EEN DIEP BORD EN GA VERDER MET HET EI-MENGSEL.

DE PAN EVEN SCHOONSPOELEN, AFDROGEN EN OP HET VUUR ZETTEN, OLIJFOLIE ER IN GOED RONDDRAAIEN, EN DAN JE EIMENGSEL ER IN.

STEEDS EVEN DE KANTEN MET EEN HOUTEN SPATEL, OF KUNSTSTOF, NAAR BINNEN HALEN, DAN ALS DE BOVENKANT NOG IETWAT VLOEIBAAR IS DE GROENTE EN KRAB ER BIJ, GOED VERDELEN OVER DE OMELET.

DAN DE BOVENKANT EVEN GAREN DOOR DE PAN ONDER DE GRILL TE ZETTEN, PAS OP VOOR JE HANDVAT, ZORG DAT DIE ER NIET ONDER STAAT.

WIL JE HET HELEMAAL LUXE EN LEKKER, MAAR MINDER SLANK, MAKEN, DAN BELEG JE DE OMELET MET PLAKJES CEDDAR EN SCHUIF HET DAARMEE ONDER DE GRILL, TOT HET LEKKER LICHTBRUIN IS, EN GESMOLTEN.

SERVEER MET VERS STOKBROOD EN SMULLEN MAAR.

Omhoog