Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

PANGASIUSFILET GEBAKKEN


 

GEBAKKEN PANGASIUSFILETS

 

ingredienten:

voor 2 personen; 2 mooie grote verse pangasiusfilets, 4 oude boterhammen zonder korst, bloem, een ei, een citroen, kruiden zoals zout, peper, cayennepeper, een beetje vegeta, vloeibare croma half om half met olijfolie.

de boterhammen liefst enkele uren vantevoren in de prrrt, prrrrt, of een andere foodprocessor fijn malen, even uitspreiden om goed droog te laten worden.

de filets door de bloem halen, goed afkloppen en daarna door de losgeklopte ei met kruiden, leg ze dan voorzichtig op de droge broodkruimels en paneer hiermede de filets, zorg dat ze goed om en om bedekt zijn met de broodkruimels.

doe de croma en de olijfolie in de pan, liefst een anti aanbakpan, laat het matig heet worden en leg de filets er in, zorg dat de vuurbron onder het dikste deel van de filets zit en de dunne, staartdelen , aan de rand van de vuurbron, anders zullen deze delen te hard gaan en uitdrogen.

bak de filets goudbruin, serveer ze meteen met een part citroen erop en met een al dan niet zelfgemaakte tartaarsaus of ravigottesaus erbij.

heerlijk met salade en krieltjes.

TARTAARSAUS

ingredienten:

2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel fijngehakte augurk, 4 eetlepels maynaise, 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels droge witte wijn, een snuifje cayennepeper.

meng deze ingredienten allemaal door elkaar en doe de saus een een schaaltje, serveer dit bij vers gebakken vis.

mits in een schone pot, is deze saus enkele dagen te bewaren in de koelkast.

Omhoog