Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.453 bezoekers 182 leden Log in

Quiches


 

 

ingredienten:

 

4 kleine pastei-vormpjes, aardewerk, 4 blaadjes roomboterbladerdeeg, 450 gr.geschilde

 aardappelen, 100 gram ui, of 200 gram asperge, gekookt, 150 gr, bakbacon of gewone bacon, dikke plak,

 2 eieren, 1½ dl room, 100 gram geraspte oude kaas, een snufje cayenne peper, zout , peper, een beetje

 olijfolie, en een beetje boter om de pastei-vormpjes in te vetten.

bak de bacon, in kleine dobbelsteentjes gesneden, in wat olijfolie lichtbruin, doe er de aardappel, in blokjes

 gesneden bij, en bak deze mee, doe er enkele minuten een grote deksel op de pan, dan worden de

 aardappelblokjes sneller gaar, wel geregeld blijven roeren, als de blokjes bijna gaar zijn, de ui , medium

grof gesnipperd, en blijf deze bakken tot het gaar is, wanneer je met asperge wilt maken, geen ui natuurlijk,

dan doe je de in 1 cm gesneden asperge doorheen.

het mengsel zelf met peper en zout op smaak brengen.

haal de bladerdeegvellen uit de diepvries en leg ze even op de aanrecht, ze zijn zo ontdooid, en boter de

vormpjes ondertussen in, ook het bovenste randje, want dan kun je de quiches er makkelijker uit halen.

als de bladerdeeg ontdooid is, leg je ze op de vormpjes en druk de bodem goed aan, je moet dan nog even

 zo drukken dat de bladerdeeg tot de randjes komt en de punten er over liggen.

vul elk vormpje met een ¼ van het mengsel wat je hebt gebakken en klop de eieren los met de room, doe er

 peper en zout bij en de geraspte kaas, verdeel dit mengsel over de 4 bakjes, en zet in een voorverwarmde

oven van 190 graden, dit is de temperatuur van de hete luchtoven, en laat 20 minuten bakken.

haal de quiches er uit, laat een kwartiertje afkoelen en haal voorzichtig uit de vormen, de foto's hierboven laten

zien in de vorm en er uit gehaald, gaat heel makkelijk.

je kunt dit bij de brunch serveren, dan is een ½ per persoon genoeg,

of een hele  als hele maaltijd met een frisse salade.

je kunt ze vooraf maken, een dag vantevoren, maar warm ze alleen in de oven op,

de bladerdeeg wordt zacht als je het in de magnetron doet.

Omhoog