Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

870.982 bezoekers 182 leden Log in

ITALIAANSE KALFSLAPJES


ingrediënten

350 gram magere kalflapjes, 4 sjalotjes, 4 grote tenen verse knoflook,1 pakje croma,
3 eetlepels rode port, 20 blaadjes basilicum, als je dit niet kunt krijgen is ingevroren
basilicum van darégal (AH) ook goed, zout , grof gemalen zwarte peper, piri-piri poeder,
cayennepeper is ook goed,vegeta,en eventueel 1 rode paprika.

Maak de braadpan, liefst gietijzer goed heet, en doe 50 gr.van de croma erin,
als boter bruin is het vlees erin en goed dichtschroeien aan beide kanten,
als het vlees lekker bruin is de rest van de croma erbij.

snijd de sjalotjes in 4en, de knoflook in dunne plakjes, en doe de klein gesneden
basilicum, met zout, peper en piri-piri naar smaak , en last but not least de port ,
allemaal in de pan.

laat ± 3 uur lekker sudderen op een zeer laag vuurtje, kijk af en toe even ,
draai het vlees, niet met een vork natuurlijk,

dan gaan alle lekkere vleessappen eruit, en voeg af en toe wat warme bouillon,
van water met vegeta, toe. doe nooit koude vloeistof bij het vlees, het wordt dan taai.

als je net zo'n paprika-freak bent als ik, kun je er het laatste half uur nog in
dunne reepjes gesneden rode paprika bij doen.

smaakt goed bij risotto met b.v.verse doperwtjes,
maar ook bij nieuwe aardappelen of krieltjes.

laat je fantasie maar werken!Eet smakelijk.

Omhoog