Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

MOSSELSPIESJES


MOSSELSPIESJES

 

ingredienten: mooie grote gekookte mosselen, paneermeel, knoflook, chilipeper, zout, ei, frituurolie, mayonaise, abrikozenjam, een snuifje kerrie, hot, sherry

 

klop het ei los en kruid het met zout, chilipeper en uitgeperste knoflook, doe de mosselen er in en laat ze een uurtje marineren in de koelkast.

doe de paneermeel in een grote schaal, doe daar enkele mosselen in en schud het heen en weer, zodat de paneermeel goed hecht aan de mosselen, maar dat deze niet beschadigen.

rijg de mosselen met 3 à 4 stuks aan een cocktailprikker en leg ze op een bord, doe dit net zolang tot de mosselen allemaal aan de prikkers zitten.

verhit de olie tot ongeveer 160 graden en maak ondertussen het sausje door 3 eetlepels mayonaise te vermengen met 1 grote eetlepel abrikozenjam, 4 eetlepels sherry en een snuifje hotkerrie, proef of je de smaak zelf lekker vindt en doe er anders nog iets meer van het een of ander bij.

frituur de mosselen tot ze goudbruin zijn, leg ze op een schaal met in het midden een schaaltje saus en serveer het aan de familie of vrienden.

een heerlijke snach en weer eens wat anders.

heb je b.v. gekookte mosselen gegeten en heb je er nog over, haal ze dan voorzichtig uit de schelp en vries ze in tot u deze snack wilt maken, je kunt ook gewoon gekookte mosselen kopen, maar neem wel heel mooie grote, hier in zierikzee op zaterdag bij henkie op de parkeerplaats bij de aldi, die heeft hele mooie.

Omhoog