Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.846 bezoekers 182 leden Log in

TOETJE VOOR KOOS


TOETJE VOOR KOOS

 

ingredienten:

een zakje geschaafde amandelen, 1 verse rijpe mango, een klein scheutje zonnebloemolie, 4 flinke ballen ijs, mango of een andere ijssoort die je lekker vindt b,v. frambozen is heel lekker erbij, een glaasje grand marnier'en slagroom om met wat suiker te kloppen.

schil de mango en snijd er mooie partjes van tot je alleen de pit overhoudt.

doe de geschaafde amandelen in een anti aanbakpan en rooster ze licht, blijf er bij en houd de pan in beweging, je wilt geen zwarte of donkerbruine stukjes in je dessert, ze moeten lichtbruin zijn.

als je een bak ijs koopt, maak dan gelijk als je er mee thuis komt balletjes er van, als je een grote ijsschep hebt dan is 1 bol pp genoeg, heb je een kleine dan maak je er 2 pp.

vries de bollen gelijk weer in, als je dan het ijs nodig hebt, hoef je niet te gaan pielen met het maken van de bollen, je hebt ze dan al klaar, en meestal is het ijs uit de vriezer ook te hard om mooie bollen te maken

doe een scheutje zonnebloemolie in de anti aanbakpan en verwarm deze, leg de parten mango er in en bak ze tot ze mooi zacht en een tikje gekleurd zijn, doe er dan de grand marnier bij en laat op een heel zacht vuurtje de mango hier nog zacht in sudderen.

dit kun je allemaal voorbereiden, je laat het in de pan afkoelen en voor gebruik even opwarmen.

neem leuke bordjes en leg hier de parten mango als een soort halve molenwiek op , daar boven 1 grote bol of 2 kleinere bollen ijs, spuit hier wat van de slagroom  tussen, verdeel het vocht van de mango vermengd met de grand marnier over de mango parten en strooi over het hele bord wat van de geschaafde amandelen.

Omhoog