Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.322 bezoekers 182 leden Log in

Chili con Carne, volgens mamma *




CHILI CON CARNE

ã??

men neme:

4 eetlepels milde olijfolie,

7 grote tenen knoflook,

1 kilo rundergehakt,

3 grote zoete uien,

2 à 3 ( hou je erg van paprika dan neem je er 3) grote rode paprika's,

3 jamlepels vegeta of bouillon poeder,

60 gr.tomatenpuree,

2 blikken tomatenblokjes, of een kilo ontvelde in stukjes gesneden tomaten, chilipoeder,

cayennepeper,

1 spaanse peper,

een bosje lente uitjes

3 à 4 liter blikken bruine bonen, of kidneybeans , deze zijn iets stugger, je moet er van houden,

wat vers gemalen zeezout.

doe de olie in een heel grote liefst gietijzeren pan, en snijd de uien in grove stukken( 1cm), en fruit de uien zachtjes in de olie. ontvel de knoflook, kroontje eraf snijden en er met de platte kant van je groentenmes een klap op geven, het velletje haal je er dan heel makkelijk af, en hak de knoflook fijn, doe deze bij de uien, en fruit ze mee. snipper de spaanse peper, denk er om, was daarna goed je handen, je mes en je snijplank, en doe dit in de pan. ik zelf neem altijd rundergehakt van AH, die is wat losjes en je kunt het goed verkruimelen; verkruimel dus het gehakt in de pan en schep alles goed doorelkaar, tot het gehakt grijs is. snijd daarna de paprika's en doe ze er ook bij. voeg daarna de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij, en maak alles op smaak met de vegeta, 3 theelepeltjes chilipoeder, wat zout, en cayennepeper. pas goed op als je de kruiden er bij doet hebben die 10 minuten nodig om hun volledige smaak af te geven, wacht dus even voor je er wat meer bij doet.laat het geheel zachtjes pruttelen op de kleinste pit tot de paprika gaar is. controleer nog even de smaak, en doe er eventueel nog iets bij, ieders smaak is anders! doe de bruine bonen in een vergiet, ik neem altijd 3 blikken, en spoel voorzichtig af met heet water. de bruine bonen kunnen nu in de pan, schep voorzichtig om met een houten lepel of spatel, zodat de bonen heel blijven. ga je het gerecht later eten, zet dan het vuur af, en verwarm alles pas een half uurtje voor je gaat eten, laat de chili niet aanbakken, spatel rustig door tijdens het verwarmen. omdat dit gerecht rustig een dag van te voren kan worden klaargemaakt, afgekoeld in de koelkast bewaren, en ook makkelijk in te vriezen is, is het uitermate geschikt voor als je gasten krijgt, kun je lekker meeborrelen, en sta je niet als de gasten er zijn de hele middag in de keuken! 5 minuten voor het opdienen snijd je de stone-leeks of lente uitjes als je geen stone-leeks kunt krijgen, in stukjes en roer ze erdoor. Serveer met lekker vers stokbrood, en eet smakelijk

Omhoog