Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

ROOKOVENS


sinds mijn laatste verjaardag heb ik een rookoven en ik ben er vreselijk blij mee, wat kun je daar een hoop lekkere dingen mee maken, zalig gewoon.

je kunt er een kookboekje bij kopen of bestellen, maar ook op het internet vind je de lekkerste recepten, om vis, vlees, kip, groenten en van alles en nog wat te roken.

ik heb op de startpagina een banner van rookovens.com gezet en als je die aanklikt word je gelijk doorgelinkt naar de site van de rookovens, daar vind je van alles, je kunt er ook rookovens bestellen, die worden dan via tnt netjes bij je thuis bezorgd

ik ben reuze tevreden over mijn rookoventje, ik doe het gewoon op het gas of de barbecue, mijn vrienden en familie zijn er allemaal dolenthousiast over wat voor heerlijks ik er mee maak

wat ik heel belangrijk vind, is dat het zo makkelijk is, een kind kan de was doen, en het is ook heel makkelijk schoon te maken, ik doe het gewoon in de vaatwasser, ha,ha, makkelijker kan het toch niet.

je strooit 1 à 1½ eetlepel houtmot op de bodem, daarop zet je de metalen schaal, ik pak 'm even in alluminiumfolie nog makkelijker schoonmaken, daarop het rooster, met een kwastje smeer ik daar wat olie op, en dan leg je de te roken etenswaren daarop, zet het geheel op het gas, de deksel er half op, als het gaat roken de deksel sluiten, omdat er toch wat rook ontsnapt zet ik de afzuiger aan, die rook moet ontsnappen anders wordt het resultaat minder goed, kan bitter worden.

er is een tabel bijgeleverd, daarop kun je zien hoeveel minuten een bepaald voedingsmiddel moet roken.

dit is beslist een aanrader, heel leuk om bijvoorbeeld vader voor vaderdag te geven, want uiteindelijk koken mannen tegenwoordig heel vaak, en houden ervan speciale dingen te doen, zoals roken in hun eigen rookoventje.

wat ik heel lekker vind is om de kipfilets te roken, en daarna nog even te bakken, dan is het door en door gaar, heel belangrijk bij kip, en de jus wordt door de rooksmaak zo verschrikkelijk lekker, je likt je vingers erbij af, echt iets om te gaan proberen, dus allemaal aan de rookoven.

Omhoog