Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.590 bezoekers 182 leden Log in

ASPERGE-QUICHES


ASPERGE-QUICHES

ingredienten:

500 gram asperges, een zakje geraspte oude kaas, 3 eieren, 1½ dl room, 12 roomboter bladerdeeg plakjes, diepvries, 200 gram gesneden beenham, een bakblik met uitsparingen van 3 cm diep en ongeveer 7 cm in doorsnede ik kocht mijn bakblik bij de hema je kunt er 12 quiches mee maken, en nog een snufje cayennepeper en wat vloeibare blue band met een invetkwastje, verder een pak koopmans naturel hartige taart, je hebt hiervan alleen de sausmix nodig, ook nog wat vegeta voor het koken van de asperges.

als je wilt kun je de buitenkant van de quiches maken van de mix uit het pak van koopmans, maar eerlijk gezegd vind ik zelf de roomboterbladerdeeg plakjes lekkerder en makkerlijker.

leg de plakjes op de aanrecht en laat ze ontdooien, ondertussen vet je het bakblik in, doe gewoon in iedere uitsparing een druppeltje vloeibare blueband en ga er met het kwastje even doorheen.

leg de plakjes op het bakblik, één voor één en bekleed de vormpjes, zoek een glas of mok die net ietsje grotere doorsnede heeft dan 7 cm en druk daarmee het overtollige deeg weg.

de asperges zijn natuurlijk ondertussen geschild en in kleine stukjes van 1 cm gesneden en gekookt met wat vegeta, even goed laten uitlekken in een zeef.

de asperges in een schaal doen, met de kaas en de in reepjes van 1 cm gesneden beenham, maak de sausmix volgens het recept op de doos, gebruik alleen room i.p.v. melk.

doe 2/3 van de sausmix bij de asperges, kaas en ham en roer dit goed door, vul hiermede de vormpjes, het is precies genoeg voor de 12 vormpjes, met de rest van de sausmix vul je de vormpjes af.

ze gaan nu in een verwarmde oven van 175 graden en zijn in mijn oven in 30 minuten gaar en mooi gekleurd, ze zullen mooi rijzen en er goudbruin, niet zwart, uitzien.

hou aan het einde de kleur even in de gaten, niet iedere oven is gelijk.

je kunt ze een dag vooraf maken, maar het allerlekkerste is natuurlijk ze vers uit de oven te serveren, b.v. als voorgerecht met wat aangemaakte veldsla, denk aan een honing-mosterd dressing, of als snack bij de borrel, bij de maaltijd op zaterdagavond als er broodjes gegeten worden, verzin maar een gelegenheid, iedereen die ze hier gegeten heeft is er heel enthousiast over en heeft ervan gesmuld.

Omhoog