Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

PAASBRUNCH KLEINE QUICHES


PAASBRUNCH KLEINE QUICHES

ingredienten:

1 pak koopmans hartige taart, 12 plakjes roomboterbladerdeeg, 100 gram geraspte oude kaas, 3 eieren, 1½ dl room, een snufje cayennepeper, 300 gram surimi krab, de flakes, niet de staafjes, wat lente ui, fijn gesneden, wat vloeibare blue band, een invetkwastje, een bakplaat met niet te diepe vormpjes er in, 12, verkrijgbaar bij de hema

 

verwarm de oven voor op 175 graden, en laat de bladerdeeg ontdooien, leg de plakjes op de papiertjes uitgespreid, en snij er op maat ongeveer 10 x 10 cm, anders zijn ze te groot en plakken aan elkaar.

vet de  vormpjes goed in en bekleed ze met de bladerdeeg, de puntjes komen er iets over, dat is een leuk gezicht als ze klaar zijn.

verdeel de krab over de vormpjes, 25 gram per stuk.doe er wat fijngesneden lente ui bij

neem van het pak hartige taart alleen de sausmix en bewaar de rest voor een andere keer, als je het niet zo druk hebt om bijvoorbeeld een lekkere groente taart te maken.

doe in een maatbeker de 1½ dl room, de 3 eieren, een snufje cayennepeper, en mix deze met de handmixer ongeveer 2 minuten, dan met een lepel de kaas erdoor roeren en dit mengsel over de vormpjes met krab verdelen, steeds goed roeren zodat de kaas gelijkmatig verdeeld wordt.

als de oven op temperatuur is, voor een hete lucht oven 175 graden, dan schuif je de bakplaat in de oven en zet die op 30 minuten, kijk af en toe even, want iedere oven is toch een beetje anders.

in plaats van krab kun je met de pasen natuurlijk ook stukjes gekookte asperge, goed uit laten lekken op keukenpapier, en ham nemen met bijvoorbeeld een beetje bieslook erdoor, wel de zelfde sausmix met de kaas toevoegen, ook heerlijk.

voor de ham neem je natuurlijk lekkere beenham, snijd de plakjes in reepjes en vermeng ze met de asperge, deze ga ik met de pasen maken, vandaag kon ik geen asperges krijgen, dus werden het quiches met krab.

Omhoog