Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.258 bezoekers 182 leden Log in

SPAGHETTI à la MAMMA


Spaghetti à la mamma

van de week heb ik spaghetti gemaakt op verzoek van mijn man, hij vond het zo lekker, dat ik het recept graag met jullie deel.

je hebt nodig:

500 gram gehakt, ik neem altijd runder, 200 gram gerookt mager ontbijtspek, 1 pakje kruiden voor spaghetti bolognaise, 6 grote tenen verse knoflook, 1 grote rode paprika, 2 grote uien, 1 blik tomaten blokjes, ½ pak gezeefde tomaten, allesbinder, piri-piri of cayennepeper, flinke scheut olijfolie mild, en een pak spaghetti

verwarm de olie liefst in een gietijzeren pan, doe het spek, in blokjes of reepjes gesneden, neem geen voorgesneden spek, dit smaakt toch anders, in de pan en bak ze lichtbruin.

pel de uien en snijd ze grof in blokjes, de knoflook, als je die plat op een snijplank legt en er een flinke klap met de platte kant van je mes op geeft, dan laat het velletje meteen los, hak je fijn.

Doe de uien en knoflook er in, roer tot ze goed glazig zijn en kruimel dan het gehakt erdoor, blijf roeren tot het gehakt gaar is, grijs.

Dan gaan de tomatenblokjes erin, en neem 3 dl.water en los de inhoud van het pakje spaghetti bolognaise er in op en doe dit in de pan, weer heel goed doorroeren

vervolgens snijd je de paprika klein, in de pan ermee, en laat alles op een heel laag vuurtje, sudderpit, garen, roer af en toe even, zorg dat er niets aankoekt, maak dan op smaak met de piri-piri of cayennepeper, pas op niet te veel, proef, zonder proeven kun je niet koken!

na ± ½ uurtje is alles gaar, bindt met wat allesbinder, en doe er eventueel een scheutje room bij.

als je zoveel moeite hebt gedaan, neem dan ook goede spaghetti, bv.de lange van Grand Italia, het is zonde om alles te verpesten met goedkope spaghetti!Kook de spaghetti met zout of vegeta, en een scheutje olie.

mijn man strooit er graag nog wat kaas over op zijn bord, maar ik vind dat een beetje te machtig.

Omhoog