Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

GEHAKTBALLEN VOOR DE COLLEGA'S


zoals beloofd hier de gehaktballen!

GEHAKTBALLEN VOOR DE COLLEGA'S

ingrediënten:

1 KG. rundergehakt, 2 zakjes gehakt mix AH, 4 witte boterhammen 1. jamlepel vegeta, 1eetlepel sambal badjak, 6 gr.tenen verse knoflook, 2 eieren, 3 grote zoete uien, 1 pakje croma, 3 tomaten, wat gebroken chili's naar smaak, een klein beetje allesbinder. ik doe er ook weleens nasi kruiden/groente uit een pakje doorheen, dan neem ik een half zakje voor een kg. gehakt

maal de boterhammen in de prt-prt(moulinette) pers 4 tenen knoflook, snijd 2 uien grof, en meng dit met de vegeta, sambal, ei, het gehakt en de gehaktmix goed doorelkaar.

maak er niet te grote ballen van; doe de croma in een grote braadpan en wacht tot de jus bruin is en doe de ballen erin, eerst even rondom bruin bakken, en dan het vuur laag zetten.

WEL STEEDS DE BALLEN BLIJVEN DRAAIEN, ZE MOGEN LICHT KNAPPERIG WORDEN, DE BUITENKANT, MAAR NIET KEIHARD.

als de ballen gaar zijn, ze eruit halen en even op een bord leggen

snijd de tomaat, de 1 ui en de 2 tenen knoflook in stukjes, ook de gebroken chili's, voor kinderen misschien niet doen en laat het in de jus lekker pruttelen tot de ui zacht is, roer alles met de garde stevig doorelkaar, zodat het een min of meer homogene massa wordt, door de ui en de tomaat zal de jus wat binden, je kunt er nog wat allesbinder doorroeren en wat bouillon om de jus wat minder vet te maken.

verwarm de ballen in de jus en dien ze op heerlijk warm bij een prakje of koud op de boterham, geef ze ook eens mee aan je man naar zijn werk, voor gewoon uit het vuistje met of zonder mosterd. geef er maar een paar meer mee, want zijn collega's zullen zo ook wel lusten, ha,ha.

Omhoog