VARKENSFILET MET HAM EN KAAS UIT DE OVEN
Benodigdheden voor 4 personen
Voor 4 personen: 1 varkensfilet 600 gr 8 schijven gekookte ham, niet te dun, 8 dikke schijven kaas (Emmenthal of jonge Gouda) 1 pakje croma, 1 bakje champignons room wat citroensap wat extra geraspte kaas gehakte peterselie wat water, peper, zout, wat cayennepeper of als u niet van te pikant houdt wat zoete paprikapoeder, en een bolletje knoflookBereiding
steek het varkensfilet rondom in met kleine sneetjes, met puntje van aardappelschilmesje en stop daarin kleine plakjes knoflook tot die op is, daarna peper en zout en cayenne peper rondom in wrijven
Bak het varkensfilet langs beide kanten bruin en laat 40 minuten garen onder deksel Snij de filet in plakken Leg tussen ieder plakje een stukje ham en kaas Bouw verder en schik het geheel in een ovenschotel Plaats de ovenschotel in een oven van 170 graden Snij ondertussen de champignons en bak ze aan Voeg de champignons bij het braadvocht van het vlees blus wat af met wat water en voeg er room aan toe Breng op smaak met wat citroensap en wat gemalen kaas Giet de saus over het geheel en laat nog wat gratineren in de oven.
voor het serveren bestrooien met wat fijngeknipte of gehakte peterselie
DIT RECEPT HEB IK GEKREGEN VAN ILSE BIELEN UIT ZOERSEL, BELGIË, BEDANKT ILSE!!!!!!!!!!