Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.258 bezoekers 182 leden Log in

WOKKEN MET KIP EN ANANAS


WOKKEN MET KIP EN ANANAS

 

ingredienten:

2 kipfilets, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel kipkruiden, gewoon of pikant naar smaak, olijfolie, een zak van 400 gr. italiaanse wokgroenten, szechuan woksaus, een pakje verse ananasblokjes, van ah, basmati rijst,of wat hier ook heel lekker bij is, notenrijst, en een hersluitbaar plastic zakje

 

de kipfilets in dunne plakjes snijden, neem daarvoor een lekker scherp mes, doe de bloem met de kipkruiden in de plastic zak en meng het door te schudden, doe er dan de stukjes kipfilet in, sluit het zakje goed en schud het lekker heen en weer, tot de kipstukjes van elkaar loskomen en om en om goed met kruiden en bloem bestoven zijn.

knip het zakje open, doe in een wokpan 3 eetlepels olijfolie en bak de kipstukjes om en om  lekker bruin, zet ondertussen een pan water op voor de rijst en kook die volgens de gebruiksaanwijzing. neem een hoeveelheid rijst voor 2 personen, want daar is dit recept op gebaseerd.

doe de kipfiletstukjes in een schaal en bak de wokgroente in 2 eetlepels olie beetgaar.

voeg er dan de kipfilet bij en roer er met een houten lepel ongeveer 3 volle eetlepels woksaus door.

ondertussen is de rijst wel gaar en doe je er genoeg rijst voor 2 personen doorheen, dan de ananasstukjes, als ze wat groot zijn, snij ze dan 1 keer doormidden.

hou je niet van ananas, dan kun je die vervangen door heel kleine zoetzure cocktailuitjes, 2 eetlepels per persoon.

het gerecht op een grote schaal opdienen en smullen maar, het smaakt heel lekker en is pikant, ben je alleen, dan maak je dit gerecht gewoon alleen voor jezelf en eet het 2 dagen, de volgende dag gewoon opwarmen in de wokpan en klaar ben je, heerlijk makkelijk, en gezond kip is mager en 2 ons groente per persoon is aanbevolen. en olijfolie is veel gezonder dan boter en jus.

 

Omhoog