Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.330 bezoekers 182 leden Log in

WINTER5E GROENTESOEP


WINTERSE GROENTESOEP

 

ingredienten:

4 liter water, 350 gr, soepvlees, 500 gr, rundergehakt, 350 gr.boerensoepgroente, 250 gr.gewone soepgroente, 150 gr. soepgroente met tuinkruiden, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 1 theelepel gebroken chili, 250 gr. gerookte ontbijtspek, ½ kleine knolselderij, 1 grove rookworst, ongeveer 8 jamlepels vegeta of bouillonblokjes naar smaak, 2 grote aardappelen vastkokend, zo dikmogelijke vermicelli, zakje gehaktmix b.v. van ah , een ei en een blik tomatenblokjes met basilicum, van grand italia.

 

snijd de soepvlees heel klein, doe een scheutje olijfolie of vloeibare croma in de pan en bak het vlees bruin, doe er dan de kleingesnipperde ui en gesnipperde knoflook bij, tot deze gaar is, dan de gebroken chili en de vegeta, tot slot het water, laat aan de kook komen en ongeveer 3 uur laten trekken.

ondertussen de aardappels schillen en in blokjes snijden, zo ook de knolselderij.

de gerookte spek in blokjes snijden en in een beetje olijfolie lichtbruin bakken.

het gehakt met een ei en de gehaktmix aanmaken en balletjes draaien, niet te groot.

als de bouillon klaar is de balletjes er in doen en laten garen, vervolgens alle groente en de aardappelen erbij doen, ook de rookworst, de tomatenblokjes met sap en het ontbijtspek kunnen nu toegevoegd worden.

ongeveer 30 minuten laten pruttelen, dan de rookworst er uit halen en in schijfjes snijden.

vermicelli apart in een pan laten gaar worden, door de vergiet doen en in de soep doen, je kunt dan goed zien hoeveel je nodig hebt, voor iedereen verschillend natuurlijk.

serveren met lekker brood, kan gewoon of iets speciaals zijn, ik serveerde het met rozemarijn/zeezoutbrood.

dit is een soep die heel goed past bij het winterweer van de laatste weken, wat over is kun je invriezen in bakjes.

eet smakelijk

Omhoog