Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.906 bezoekers 182 leden Log in

SPEENVARKENKOTELETJES


SPEENVARKENKOTELETJES MET EEN WHISKY-HONINGSAUS

ingrediënten:

1 kg. speenvarkenkoteletjes, ik koop de mijne bij de sligro, ingevroren, vraag er vantevoren uw slager om en bestel ze aldaar, ½ pakje croma of de vloeibare vorm, dit is gezonder, 1 eetlepel honing, 1 borrelglaasje whisky, 1 jamlepel vegeta, 1 glas warm water, wat klontjes ijskoude boter of wat allesbinder.

DE SPEENVARKENKOTELETJES ZIJN LICHTGEROOKT EN LICHT GEPEKELD.

 

doe de croma in de bakpan en laat lichtbruin worden, doe er de  speenvarkenkoteletjes in, je hoeft ze niet meer te kruiden, want ze zijn lichtgerookt en licht gepekeld, dus precies goed van smaak.

bak ze kort om en om, te lang dan worden ze taai, ze zijn maar klein en dun en hebben dus niet te lang nodig.

doe ze in een verwarmde schaal en zet ze even in een voorverwarmde oven, ze moeten alleen warm blijven, dus de oven op de laagste stand, ze moeten niet doorgaren.

ondertussen zet je het vuur onder de pan hoog en blus de jus af met een mengsel van het water, whisky en de vegeta, in laten koken, de honing erbij en dan wat binden met wat ijskoude klontjes boter of wat allesbinder.

ondertussen kun je bijvoorbeeld op verwarmde borden een torentje maken met rosevalaardappeltjes uit de oven, de makkelijke manier, en daar zet je dan de koteletjes met de botjes naar boven tegenaan, 3 per persoon is met een diner voldoende, drizzel de saus er omheen, geen plassen, en zet er een mooi stoofpeertje bij, een feestelijk bord à la de chef, dit zou in een restaurant niet misstaan, u zult er veel bewondering voor krijgen.

het is een feestelijk gerecht, en het is niet te duur, ik betaalde € 11,95 per kilo exclusief 6 % btw, dat is genoeg voor ongeveer 5 personen.

ook de stoofpeertjes staan in het menu aan de rechterkant, serveer er nog een schaaltje spruitjes met pijnboompitjes bij als groente, staat ook in het menu rechts.

EEN HEEL FIJNE KERST EN VOORAL EET SMAKELIJK

Omhoog