Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

GOULASH MET KOLBASZ


GOULASH MET KOLBASZ

 

ingrediënten:

1 kilo runderriblappen, lekker malse ik neem greenfields, 150 gram kolbasz, hongaarse paprikaworst, kun je die niet krijgen dan chorizo, 1 theelepeltje gebroken chili, 2 pakjes knorr goulash, 2 uien, groot, 3 paprika's, 2 rode en 1 gele, 2 gr.blaadjes laurier, 2 bolletjes knoflook, of 6 tenen, een scheutje room en wat allesbinder, wat vloeibare croma

snijd het vlees in hapklare brokken, verwarm een liefst gietijzeren braadpan, doe daar wat croma in, wacht tot het lichtbruin is en doe het vlees in de pan.

om en om bruinbakken daarna de laurier er in en 2 dl warm water, met koud water schrikt het vlees en wordt taai, doe er ook de gebroken chili bij, wij houden van pikant dus er gaat een theelepeltje in, houdt u niet zo van pikant of eten er kleine kinderen mee, houdt er dan rekening mee en neem wat minder. de kolbasz in stukjes snijden, of de chorizo en bij het vlees doen.

op de spaarpit of zoals ik op het petroleumstelletje lekker een uurtje of 2 laten sudderen.

ondertussen de uien snipperen, de knoflook fijn snijden, de paprika in stukjes en na een uurtje bij het vlees doen.

na de 2 uur de goulash kruiden met 3 dl heet water vermengen en bij het vlees doen, goed doorroeren met een houten lepel, de deksel erop en nog een uurtje laten sudderen.

de goulash op dikte maken met wat allesbinder en een klein scheutje verwarmde room, ik serveerde er gisteravond lekker droge rijst bij, en we hebben gesmuld.

eet smakelijk

Omhoog