Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.145 bezoekers 182 leden Log in

CARPACCIO MET PESTO EN PARMEZAANSE KAASKRULLEN


CARPACCIO MET PESTO EN PARMEZAANSE KAASKRULLEN

ingredienten:

1 pot semi zongedroogde tomaten van excelent van ah, 4 ansjovis filets, bv john west, 14 basilicumblaadjes, grote, 50 gr. pijnboompitten, 4 eetlepels goede olijfolie, 2 teentjes knoflook, ½ theelepel gebroken chili, wat zeezout,dit is voor de pesto en dan nog verpakte carpaccio meestal voor 2 personen, of vraag uw slager of traiteur, parmezaanse kaas en wat kappertjes voor de garnering.

doe alles voor de pesto in een keukenmachine met veel toeren, ik gebruik de prrrrt prrrrrt, een moulinette, ik doe het stootsgewijs, dus niet helemaal fijnmalen, maar zo dat het een mooie structuur heeft, proef even of er nog zout bij moet, niet teveel , want de ansjovis is ook al zout.

 

neem voor iedere gast een bord en maak hier op een spiegel van pesto, dat wil zeggen, doe een lepel pesto op het midden van het bord en met de achterkant van de lepel smeer je het uit, daar waar de carpaccio komt te liggen, leg er dan de carpachio op en strooi wat kappertjes en parmezaanse kaas krullen er over heen, zijn er nog wat pijnboompitjes over verdeel die dan ook over de carpaccio, ik rooster die graag in een tefalpan met een paar druppels olijfolie, wel heel licht roosteren, laat ze niet zwart worden, je moet er even bij blijven.

de parmezaanse krullen lukken het best als je je kaasschaaf onder heet water verwarmt voor iedere krul.

 

Omhoog