Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.258 bezoekers 182 leden Log in

GEBAKKEN MIE MET VLEES


GEBAKKEN MIE MET VLEES 

ingredienten:

1 pak eiermie, 400 gr, varkensreepjes met piri piri, 1 prei, ½ rode paprika, ½ gele paprika, 2 uien, 4 lente uitjes, een pakje boemboe bami goreng, liefst van toko lien van de C 1000, wat vegeta of zout, chili knoflook olie, 2 gespikkelde bananen en een klontje margarine.

neem een grote wok, liefst anti aanbak, en laat ongeveer 3 eetlepels olie heet worden, doe de varkensreepjes er in, als je geen reepjes met piri piri kunt krijgen, dan neem je naturel en voeg er zelf piri piri aan toe, poeder of vloeibaar dat geeft niet.

goed gaar laten worden, ondertussen de paprika's en de ui fijn snijden, als het vlees gaar is de gesneden groente erbij doen, even laten garen en dan de boemboe erbij doen, goed mengen.

was en snij de prei en de lente uitjes ongeveer 1 cm. doe het vuur uit en meng de prei en lente uitjes erdoor.

Pel de bananen en snijd ze overlangs door, bak ze langszaam in een anti-aanbakpan met een klontje margarine, tot ze goudbruin zijn, hoe langzamer, hoe zoeter de bananen worden, heel lekker

kook een grote pan water met vegeta of zout, als het kookt kun je het vuur doven en er de eiermie in doen, na ongeveer 4 à 5 minuten is de mie gaar.

even afgieten in een vergiet en een beetje snijden, dan door het groente vleesmengsel roeren en het is klaar om op te dienen.

 

 

Omhoog