Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

PREISOEP VOOR AJSA


PREISOEP VOOR AJSA 

 

ingredienten: 4  grote aardappelen, of wat meer kleinere, 6oo gram gesneden schoongewassen prei, ik heb voor het gemak eens zakjes kant en klaar gekocht, 1/4 room, 6 jamlepels vegeta, wat versgemalen peper, een zakje peterselie, zelf even wassen en fijnhakken, wat bieslook.

dit is een snelle makkelijke soep, als je kinderen geen groente willen eten, dan is dit een oplossing, dit is wel een goede smaak voor kinderen en ze krijgen hun groente en aardappeltjes makkelijk binnen.

neem 2 liter water, voeg daar de vegeta aan toe , de in stukken gesneden aardappelen en de prei, ongeveer een half uurtje laten koken tot de aardappelen gaar zijn.

dan met de staafmixer alles goed pureren.

de verwarmde room erbij doen en de fijngehakte peterselie en fijngeknipte bieslook, afmaken op smaak met wat versgemalen peper.

je kunt er eventueel nog balletjes in doen, gewoon rundergehakt nemen, een zakje gehakt mix en een ei, vermengen en er kleine balletjes van draaien, die bak je even in wat olijfolie in een bakpan en voeg ze dan aan de soep toe, dan heb je je aardappelen, vlees en groente in één.

eet smakelijk, goed voor kinderen die moeite hebben met het warme eten.

Omhoog