Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

ZOMERSALADE


ZOMERSALADE 

ingredienten:

zakje zomeraardappeltjes, 500 gr.bij ah, 1 zakje veldsla, 1 ui, dunne kwartplakjes, half bosje dunne lente uitjes,ah, of een heel bosje gewone lente uitjes, 4 in stukjes gesneden halfgedroogde zontomaatjes uit pot, 75 gr. ontbijtspek in dunne reepjes gesneden, wat olijfolie, azijn, vegeta, of peper en zout, een theelepeltje grove mosterd, half potje remia mayonaise van olijfolie, blikje ansjovis filetreepjes, ½ potje kappertjes, theelepeltje honing, 2 eetlepels witte wijn.

kook de aardappeltjes in de schil en laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd ze dan in hapklare brokken, bv in grove plakjes.

maak een dressing van olijfolie, azijn, vegeta, mosterd en honing.

bak de spek uit.

maak in de keukenmachine een sausje van de mayonaise, ansjovis en de witte wijn, doe het in een schaaltje en voeg er de uitgelekte kappertjes aan toe.

snijd de ui en de lente uitjes.

neem een ruime schaal en doe er de dressing in, de veldsla, de aardappeltjes, de zongedroogde tomaatjes, de ui en lente uitjes, de uitgebakken spekjes en meng alles goed.

serveer dit b.v. met een lekker gebakken visje of vissticks, of een lekkerbekje en op je bord drizzel je wat van de ansjovissaus over de salade en je vis.

dit is heerlijk bij warm weer, eventueel nog aan te vullen met wat vers afgebakken naanbrood, ah, met knoflook en kruiden.

EET SMAKELIJK

Omhoog