Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.260 bezoekers 182 leden Log in

OCHTENDMIX SPECIAL


OCHTENDMIX SPECIAL

ingrediënten:

300 gram basmati-rijst, 2 kleine kipfilets, 250 gram roze garnalen, in de diepvries bij ah van euroshopper, 1 doosje boemboe nasi goreng, 2 cm. verse gemberwortel, 1 bosje lente uitjes, 1 grote gele paprika, 1 grote ui, 200 gr.cocktail uitjes of sjalotjes, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel vissaus, 2 teentjes knoflook, vegeta of zout, ½ spaanse peper, chili knoflookolie, olijfolie, 200 gram thaise wokgroente, vers.

kook de basmati rijst volgens voorschrift met zout of vegeta en laat afkoelen. dit kun je b.v. 's morgens al doen.

snijd de kipfilets in kleine reepjes en bak deze in de olie, mix ½ om ½, schep het uit de olie als ze gaar zijn, bak in de olie nu de garnalen kort om en om, als je ze lang bakt worden ze taai.

schep ze uit de olie en bak daarin de uitjes, de grote in vieren snijden, de kleinere halveren, daarna de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook. de paprika in reepjes snijden en toevoegen, de fijngehakte gemberwortel, de gesnipperde spaanse peper, als de paprika beetgaar is de wokgroente erbij doen en meebakken.

alles uit de wokpan even schoonmaken met keukenpapier en dan wat olie in de pan, heet laten worden en dan de rijst erin en bakken, de boemboe nasi goreng erbij doen en goed vermengen met een houten lepel, als de rijst goed is alles erbij doen, goed mengen en op het laatst de vissaus en de sesamolie erbij doen samen met de klein gesneden lente uitjes.

als je een mooie wokpan hebt, kun je best de pan op tafel zetten, diepe borden eet met rijst het lekkerste vind ik, eet smakelijk.

 

 

Omhoog