Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.846 bezoekers 182 leden Log in

NASI GORENG OP Z'N ZIERIKZEES


NASI GORENG OP ZIJN ZIERIKZEES

DE INDISCHE NASI GORENG EN DE CHINESE, DIE KENNEN WE ALLEMAAL, MAAR DEZE HEEFT MIJN EIGEN WIJZE

 

INGRÉDIËNTEN:

200 GRAM BASMATI RIJST, 250 GR. RUNDERGEHAKT, OLIJFOLIE, EEN HALVE LEPEL SAMBAL BADJAK, 2 GROTE RODE PAPRIKA'S, EEN HELE BOS JONGE LENTE UITJES, EEN GROTE UI, EEN CM GERASPTE VERSE GEMBERWORTEL, EEN HEEL DOOSJE BOEMBOE NASI GORENG, DIT IS EEN SOORT PASTA MET ALLERLEI KRUIDEN, DIE RONDE DOOSJES JE VINDT ZE BIJ DE INDISCHE KRUIDEN. 2 EIEREN MET EEN SCHEUTJE ROOM, 2 JAMLEPELS VEGETA OF BOUILLONPOEDER, PEPER EN ZOUT, EEN TOMAAT EN WAT KRULPETERSELIE EN NATUURLIJK 4 TENEN KNOFLOOK.KUN JE GEEN JONGE LENTEUITJES KRIJGEN DAN KUN JE OOK JONGE PREI NEMEN, OOK HET GROEN GEBRUIKEN, ALLEEN DE HARDE BLADEREN VERWIJDEREN.

KOOK DE RIJST ZOALS OP HET PAK STAAT AANGEGEVEN IN RUIM KOKEND WATER MET DE VEGETA.

DOE DE EIEREN KLOPPEN MET EEN SCHEUTJE ROOM EN WAT PEPER EN ZOUT EN BAK DE OMELET IN WAT OLIJFOLIE, GEWOON ALS EEN PANNENKOEK, STORT 'M DAARNA OP  EEN BORD EN SNIJ HET IN REEPJES.

BAK DE GEHAKT RUL IN WAT OLIE EN ALS ZE GAAR IS DE IN HAPKLARE GESNEDEN PAPRIKA ER BIJ. AF EN TOE GOED OMROEREN EN ONDERTUSSEN DE UIT SNIPPEREN EN OOK ER BIJ DOEN MET DE FIJNGESNIPPERDE KNOFLOOK

ALS ALLES GAAR IS DAN DE LENTE UITJES WASSEN EN IN HEEL DUNNE PLAKJES SNIJDEN, OOK HET GROEN EN MET DE GERASPTE GEMBERWORTEL EN DE BOEMBOE DOOR HET MENSEL ROEREN.

DE GEKOOKTE RIJST ERBIJ EN HET GEHEEL GOED OM SCHEPPEN MET EEN HOUTEN LEPEL OF SPAAN, ZORG DAT ALLES GOED VERMENGD WORDT.

EEN EEN GROTE DIEPE SCHAAL DOEN EN GARNEREN MET DE REEPJES OMELET, DE TOMAAT EN EEN TOEFJE PETERSELIE.

JE KUNT ER NATUURLIJK NOG EEN PORTIE SATÉ BIJ SERVEREN, BIJ ALBERT HEYN HEB JE DIE VAN HET MERK EXCELENT, DIE IS BEST LEKKER, MAAR HET ALLERLEKKERSTE IS NATUURLIJK EIGENGEMAAKTE, ZIE VOOR HET RECEPT IN HET MENU AAN DE RECHTERKANT.

 

Omhoog