Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.259 bezoekers 182 leden Log in

AARDBEIENVLAAI


 

 AARDBEIENVLAAI

 

 

200 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 zakjes vanillesuiker, schil van een citroen, of de rasp daarvan, 200 gram kristalsuiker, 200 gram boter, 4 eieren, groot, 1 doos, pond, aardbeien,2 zakjes taartina, gelei voor over de vlaai, wat vruchtensap eventueel met wat grand marnier om de taartina aan te maken, kan ook met water, maar zo is het natuurlijk nog lekkerder.

maak beslag van de zachte boter, het meel, de suiker en de eieren, mix ongeveer 3 minuten op hoge stand met de handmixer.

doe er dan de citroenrasp door, en vet een vlaaivorm in met boter en bestrooi daarna met bloem, goed alles bedekken en daarna alles wat te veel is er uit schudden.

ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden, controleer even met een satéprikker of de cake gaar is.

af laten koelen op een rooster en wanneer het koud is, beleggen met aardbeien, begin langs de kanten en werk zo naar binnen, kleine kunnen heel blijven, die zet je rechtop en de grote aardbeien snijd je door midden en leg je plat.

de lauwe gelei over de aarbeien gieten, maken zoals op het zakje staat, en de taart af laten koelen.

koel bewaren, liefst in een taartdoos in de koelkast.

eet smakelijk, een tractatie voor jong en oud, dit recept maak ik al zeker meer dan 30 jaar en is nog steeds een succes.

en eigenlijk heb ik nog een variatie, laat de gelei weg, en doe daar voor in de plaats een laagje onder de aardbeien, je neemt hiervoor een pakje banketbakkersroom en maakt dit volgens recept, neem een beker room, zoet deze en klop het stijf, vermeng dit met de banketbakkersroom en bestrijk hiermede de bodem, een dikke laag, beleg het geheel met de aardbeien zoals boven staat aangegeven.

deze variatie is minder lang houdbaar, maar wel nog lekkerder, eigenlijk moet je dezelfde dag de vlaai opeten, en geloof me dat is niet moeilijk.

Omhoog