Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.510 bezoekers 182 leden Log in

PAASTOETJE, advocaatmousse


 

PAASTOETJE

ingredienten: 2 eiwitten, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl. advocaat, ¼ liter room, 3 eetlepels witte wijn en 2 blaadjes gelatine.

voor de garnering bij voorbeeld paashagelslag en honing, of een toefje slagroom met een paaschocolaatje er op of een eigen gemaakt chocolaatje.

mix met de handmixer de eiwitten schuimig, doe er 2eetlepels suiker en de vanillesuiker aan toe en klop daarna net zo lang tot het schuim vol en stevig is, omkeren dan moet het er niet uitvallen en je moet pieken kunnen maken. zet dit even in de koelkast.

verwarme de wijn in een pannetje en doe daar de geweekte blaadjes gelatine in, laat het al roerend smelten en haal het van het vuur af om iets te laten afkoelen.

klop de slagroom met de overgebleven suiker tot deze goed stijf is, doe de advocaat er dan bij en de schuim van de eiwit en spatel het heel voorzichtig door elkaar, echt heel voorzichtig, want de lucht die er in zit moet er in blijven, ga je het roeren of te hard spatelen, dan verdwijnt de lucht en wordt het toetje minder luchtig en dus minder lekker.

daarna de wijn met gelatine ook heel voorzichtig er door spatelen en het mengsel in de glazen doen, ik gebruik likeurcoupes, garneren met een mooi chocolaatje, dit kun je ook zelf maken, laat au bain marie, in een schaal die je in een pan met een laag water zet, doe hier in chocolade en laat deze smelten.

als ze weer een beetje gaat opstijven, dan in een spuitzakje doen en op een bakpapier bespoten met anti aanbak, figuurtjes spuiten, als het helemaal hard is geworden, b.v. in de koelkast, dan kun je de chocolaatjes er af halen en er de mousse mee garneren, laat je fantasie werken, b.v. iets voor pasen.

de glazen met de mousse afdekken met huishuisfolie, zodat het niet er aan kan plakken, en in de koelkast zetten, kan voor de volgende dag, of 's ochtends vroeg, enkele uurtjes laten rusten, garneren en op dienen. je hebt voor pasen ook hagelslag , kun je ook als garnering gebruiken, doe dan de rand van het glas dun insmeren met honing en doop de glazen dan in een bordje met paashagelslag, de leuke kleurtjes, geel, groen en bruin, passen goed bij de kleur van de mousse en geven een vrolijk effect.

het is zacht, vol, romig en zo goddelijk lekker dat je gasten er hun vingers bij aflikken

Omhoog