Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.139 bezoekers 182 leden Log in

PAASBRUNCH=SANDWICHES


 

KIPSANDWICHES

ingrediënten; wit casinobrood, mayonaise, liefst calvé scharrel, room, citroensap, vers, cayennepeper, knoflook, ijsbergsla, mager gerookt gesneden ontbijtspek, gerookte kipfilet, verkrijgbaar bij ah, vershoud folie, doorschijnend.

maak de sandwiches 1 dag vooraf, dan is de smaak het lekkerste, bovendien zijn de sandwiches dan stevig en smeuïg.

zet alles vantevoren klaar: bak het ontbijtspek uit, leg de plakjes op keukenpapier om uit te lekken, en af te koelen. was de sla, en snijd de sla in dunne reepjes. maak de mayonaise aan met wat citroensap, cayennepeper, room en vers uitgeperste knoflook. snijd de kip in dunne plakjes.

besmeer de boterhammen met de mayonaise, doe er dan de sla, de kip en daarna drie plakjes ontbijtspek op, dan weer een boterham en het geheel goed aandrukken en verpakken in het vershoudfolie, goed luchtdicht verpakken en aandrukken en in de koelkast bewaren.

de volgende dag, echt vlak voor het serveren knip je de sandwich diagonaal door, de verpakking is dan makkelijk te verwijderen, en de sandwich blijft mooi op elkaar.

dit is natuurlijk ideaal voor de paasbrunch, want je maakt het vantevoren klaar , op zaterdag, en 's morgens met de brunch het je het dan makkelijk, serveer ze bijvoorbeeld op een groot gekleurd bord, zet in het midden een bakje sterrekers, haal het karton er even af, en zet er een paar paaskuikentjes in het groen.

ook de volgende sanwiches zijn heerlijk voor de paasbrunch:

ingredienten:

200 gram gerookte zalm, neem voor dit gerust de voordelige van euroshopper bij ah, die is hier heel lekker voor, wat bieslook, 3 eetlepels mayonaise, volle, 12 casinoboterhammetjes, wit of bruin, wat je zelf lekker vindt.

snijd voorzichtig de korstjes van het brood dat gaat het makkelijkste als je een paar boterhammen op elkaar legt, en neem een heel scherp mes.

de zalm gaat in de keukenmachine, bij mij de prrrt prrrt, ha,ha, de moulinette, maal het goed fijn, er ontstaat een bal.

leg die bal op een diep bord en doe de mayonaise erbij, goed door elkaar prakken tot er een mooie massa ontstaat, dan de bieslook er fijngeknipt door doen en de boterhammen ermee besmeren, verdeel over 6 boterhammen en leg er de andere 6 bovenop, even goed aandrukken en dan per stuk verpakken in huishoudfolie, goed strak, en dan in de koelkast leggen tot de volgende dag.

knip ze net als de kipsandwiches diagonaal door en de driehoekjes zullen makkelijk uit de folie komen, leg ze leuk op een schaal, maak je ook de kipsandwiches, dan rondom de sterrekers met kuikentjes aan de ene kant van de schaal de kip aan de andere kant de gerookte zalmsandwiches.

dit is ongeveer voor 6 personen, ze eten heel makkelijk weg, dus houd daar rekening mee, knip bij voorbeeld niet alles tegelijk open als je twijfelt of alles wel op zal gaan, je kunt natuurlijk de sandwiches altijd aanvullen tijdens de brunch, en anders smaken ze de volgende dag ook heerlijk.

EET SMAKELIJK EN EEN HEEL FIJN PAASFEEST.

Omhoog