Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

FETA , GEBAKKEN


SAGANAKI vegetarisch voor Jeanninegebakken fêta is een grieks recept. je hebt nodig:

 

per persoon: een plak fêta van ± 1 cm dik, rechthoekig, koop bij de toko griekse fêta, die lekker onder het sap staat. maar je kunt natuurlijk ook een plak fêta kant en klaar kopen bij de supermarkt die worden voorverpakt verkocht, peper, liefst versgemalen, bloem, citroen, wat milde olijfolie om te bakken, tomaat, knoflook, lieft olijfolie met rozemarijn,ui of sjalotjes, olijfbrood of een ander speciaal lekker brood, takjes met basilicumblaadjes..

snijd de fêta plak doormidden, zodat je 2 vierkantjes krijgt, en spoel ze voorzichtig onder de koude kraan af. dep ze daarna met wat keukenpapier. doe er dan aan weerskanten de versgemalen peper overheen. strooi op een plank ruim bloem, en wentel de fêta voorzichtig, niet breken, door de bloem, een beetje aandrukken, aan alle kanten dus ook de randen. verwarm dan de olie goed warm, en doe voorzichtig de fêta in de anti-aanbakpan. bak ze om en om goudbruin, en laat dan op een heel zacht vuurtje de fêta nog even goed doorwarmen, dan wordt hij van binnen zacht. serveer 2 plakjes per persoon met citroen, ik snijd de citroen altijd in de lengte en maak er partjes van, dan knijp je het sap er makkelijker uit.

 

ook kun je er schijfjes roma tomaat bij serveren, bedruip ze met rozemarijn olie met uitgeperste knoflook, wat versgemalen peper, en doe daar wat flinterdun gesneden kwart ui-ringen over, leg het takje met de basilicumblaadjes op het bord en daarop het sneetje brood, hiermede kun je lekker soppen in de dressing van de tomatenplakjes.

 smullen maar!

Omhoog