Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.186 bezoekers 182 leden Log in

OVENSCHOTEL MET PAPRIKA


OVENSCHOTEL MET PAPRIKA

ingrediënten:

1 kg.aardappelen, kruimig, 1/8 room, 100 gram geraspte parmezaanse kaas, drie kleuren paprika's, 1 rood, 1 groen en 1 geel, 1 pond rundergehakt, een snufje nootmuskaat, 1 ei, een klontje boter, bosje lente-uitjes, een zakje gehaktmix, een bolletje knoflook of 3 tenen, een scheut olijfolie, en een halve theelepel gebroken chili

kook de aardappelen, ondertussen maak je het gehakt aan met de mix, de knoflook en de gebroken chili, daarna in een wokpan de olijfolie verwarmen en het gehakt rul bakken, zodat het los wordt.

snijd de paprika in hapklare stukjes, niet te klein en bak deze beetgaar.

als de aardappels gaar zijn, er met de puree-knijper of puree=stamper puree van maken, een snufje nootmuskaat er bij doen, een ei erdoor kloppen, de boter erbij doen en een scheutje room, maak het niet te nat.

het gehakt erdoor spatelen, de paprika, de lenteuitjes in ringetjes   snijden en er door doen en tot slot 3/4 van de geraspte kaas.

doe alles in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas er over.

zet de schotel in een voorverwarmde oven van ongeveer 175 graden en laat ongeveer een klein halfuurtje er in staan tot de bovenkant begint te bruinen.

makkelijk  klaar te maken en zeer smakelijk

Omhoog