Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

HACHEE


HACHEE 

 

INGREDIÃ?NTEN:

1 kg.magere riblappen, 

6 tenen knoflook,

1 flesje bier,

1 volle eetlepel bruine suiker,

1 kg schoongemaakte uien waarvan 3 rode uien,

1 theelepeltje gebroken chilli,

4 laurierblaadjes,

2 zakjes KNORR hachee,

een scheut croma vloeibaar, en

een scheut olijfolie en

2 jamlepels vegeta.

snijd de riblappen in hapklare brokken, verwarm de boter en de olijfolie in een grote braadpan, liefst een gietijzeren met anti aanbaklaag, en bak het vlees rondom bruin.

de uien in kwart ringen snijden en de knoflook fijnhakken, bij het vlees doen en ook aanbraden.

verwarm het bier even in de magnetron en giet het bij het vlees/uienmengsel, doe er dan de gebroken chilli bij ,  de laurierblaadjes ,de bruine suiker en als je geen vegeta hebt , wat peper en zout.

zet dan de pan op een petroleumstelletje dat is het allerlekkerste, heeft u deze niet dan op een sudderpit van het gasfornus, gebruik dan toch nog een vlamverdeler anders gaat het echt te snel, dit moet heel langzaam garen.

ongeveer 3 uur langzaam laten stoven, dan kunnen de zakjes hacheekruiden erbij, zonder water, gewoon in de pan en goed doorroeren met een houten lepel.

nog een half uurtje à een uurtje laten stoven, af en toe even doorroeren, en de hachee is klaar, u kunt i.p.v. de bruine suiker ook 2 verkruimelde plakken ontbijtkoek nemen, zelf heb ik het liefste de bruine suiker.

serveer met gekookte aardappelen, puree of rijst, als u het met aardappelen eet, dan is eigengemaakte appelmoes, lekker grof, het allerlekkerste.

EET SMAKELIJK

 

Omhoog