Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

STOOFPEERTJES IJS


INGREDIËNTEN":

een bak stoofpeertjes ijs van den hertog, verkrijgbaar b.v. bij de golff of a.h., per persoon 2 stoofpeertjes, een pakje roomboterkaneelkoekjes, a.h., rode wijn, rode port, een citroen, kaneel, suiker en eventueel wat maizena.

de stoofpeertjes kun je rustig een dag vantevoren stoven, voor het recept kijk op het menu aan de rechterkant onder stoofpeertjes, ik neem altijd gieser wildeman.

de saus goed laten inkoken zodat hij stroperig wordt, lukt dit niet zo goed, dan even binden met maizena, niets anders, de saus moet helder blijven.

ook de dag vooraf kun je de ijsbolletjes al maken, leg ze even op een schaaltje, 2 per persoon, dek af en zet weer in de vriezer, dit maakt het makkelijk als je het dessert gaat maken, moet je het dan nog doen, dan raak je makkelijk in de stress, het is ook niet zo leuk om lang bij je gasten weg te zijn.

als je het dessert wilt gaan maken, neem je een mooi bord en zet er 1 of 2, ligt eraan of het grote eters zijn, peertjes op het bord met het steeltje naar boven, dan 2 bolletjes ijs, op ieder bolletje een kaneelkoekje en dan druppel je er wat van de saus op het bord, en over de peertjes, hou het subtiel, maak er geen te vochtige bedoeling van, zorg dat het er netjes uitziet.

eventueel, als je een spuitzak met slagroom klaar hebt, kun je er nog wat kleine toefjes slagroom op doen, of één grotere toef, en daar doe je een leuk kerstchocolaatje, ik heb bij de bakker heel leuke kerstmannetjes, gewoon plat maar wel gekleurd, gekocht.

EEN FIJNE KERST, MAAK ER IETS MOOIS VAN

Omhoog