Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

871.005 bezoekers 182 leden Log in

ROSEVALAARDAPPELTJES MAKKELIJKE MANIER


ROSEVALAARDAPPELTJES OP EEN MAKKELIJKE MANIER

ingredienten:

1500 gram rosevalaardappeltjes, ik haal ze bij de golff daar hebben ze mooie kleine, 3dl room,3 tenen  knoflook, zakje gem. parmezaanse kaas ,  versgemalen zeezout,  en wat  paprikapoeder pikant

was de aardappeltjes goed en zet ze op met wat zeezout, kook ze ongeveer 15 minuten, giet ze af en laat ze afkoelen.

dit kun je een dag vantevoren doen, zet de aardappeltjes in de koelkast tot je ze wilt verwerken.

's morgens kun je de schotel klaarmaken, halveer de aardappeltjes, de kleine, zijn ze wat groter dan snijd je ze in vieren, giet er de room bij, de geraspte parmezaanse kaas, een zeer fijn gehakte tenen knoflook en wat paprikapoeder en wat    versgemalen zeezout.

doe alles goed doorelkaar en maak de randen van de schaal goed schoon, doe er een deksel op of sluit het af met alluminiumfolie.

zet in de koelkast tot aan het diner, dan verwarm je de oven op 175 graden en zet de schotel,zonder  deksel, in de voorverwarmde oven, ongeveer een half uurtje, hou het wel goed in de gaten, dat het niet verbrand, de bovenkant mag een tikje lichtbruin worden meer niet, schep eventueel nog even om en om tussendoor.

de aardappelschotel is nu klaar om te serveren.

EET SMAKELIJK

Omhoog