Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.509 bezoekers 182 leden Log in

GOULASH VOOR PIM, ZEER PIKANT


GOULASH VOOR PIM

ingrediënten: 1 kg riblappen, niet te vet, iets doorregen, 250 gr. heel mager ontbijtspek, vloeibare bakboter, olijfolie, liefst chiliknoflookolie, 250 gr. kleine sjalotten, 1½ theelepel gebroken chili's, 1½ theelepel zoete paprikapoeder, 2 knoflookbolletjes, 1 glas rode wijn, 2 zoete rode punt paprika's, 2 zakjes goulashkruiden van knorr

riblappen in blokjes snijden, grote braadpan nemen,liefst gietijzer, bakboter met olie verhitten vlees op hoog vuur aanbraden, de schoongemaakte sjalotjes in stukken snijden ook de knoflookbolletjes in schijfjes en bij het vlees doen, een glas rode wijn toevoegen en de paprikapoeder en gebroken chili's

de ontbijtspek, in blokjes, met wat bakboter uitbakken en met de jus in de pan met vlees doen.

met de deksel op de pan op een sudderpitje, of zoals ik op een petroleumstelletje, laten pruttelen, ongeveer  3 uur.

dan de zakjes goulashkruiden vermengen met een halve liter warm water en dit door het vlees roeren, nog een half uurtje laten pruttelen op het stelletje en dan proeven of de goulash op smaak is, dit is een zeer pikant gerecht, wil je het niet zo heet maken, dan gewoon minder gebroken chili gebruiken dan zal een half theelepeltje genoeg zijn.

is de goulash iets te nat, dan wat allesbinder er door roeren is het iets te droog, dan een scheutje room toevoegen.

serveer de goulash met rijst, puree of gewoon met aardappeltjes, naar je eigen smaak, pim vindt het heerlijk met macaroni, niet te kleine.

en je kunt er een lekkere frisse salade bij geven, eet smakelijk.

Omhoog