Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.257 bezoekers 182 leden Log in

SLANKE LIJN RECEPT


 

Slanke lijn recept:

Speciaal op verzoek van Margo van radio schouwen duiveland een slanke lijn recept.

ingrediënten:

per persoon: 1 zak provencaalse wokgroente, grof gesneden, 1 kipfilet, 1 eetlepel bloem, kipkruiden, 2 eetlepels olijfolie,mild, 1 eetlepel chili-knoflookolie, een lepeltje vegeta of wat versgemalen zeezout en wat versgemalen peper, en een hersluitbare plastic zak.

snijd de kipfilet in dunne plakjes en wel schuin, leg de filet met de dunne zijde naar links, begin ongeveer 3 cm vanaf het dikste deel, leg je mes schuin en snijd plakjes van links naar rechts.

doe de bloem met de kipkruiden in de plastic zak,meng dit goed doe daar de kipplakjes bij ,sluit de zak goed!!!!!!!!!, en schud de zak, zodat de kip gelijkmatig bedekt wordt met het bloem/kruidenmengsel.

1 eetlepel olijfolie en de chili-knoflookolie verhitten en als het heet is de kipfiletplakjes er in doen, niet de zak leegschudden, maar één voor één er in laten glijden, het overblijvende bloemmengsel gewoon weggooien.

lekker krokant om en om bakken, goed gaar, uit de pan scheppen met een schuimspaan, en nog een lepel olijfolie in de pan doen en de wokgroente bakken, ik bak ze ongeveer 10 minuten, en laat het dan, van het vuur, met een deksel erop nog een kwartiertje staan, onderwijl kook ik voor de rest van de familie.

na die tijd doe ik er de kipplakjes bij, verwarm het geheel nog even,breng het op smaak met de vegeta of het peper en zout en de maaltijd is klaar, het is niet alleen heel erg lekker, maar ook makkelijk, je hebt er niet veel vuile vaat van, maar ook heel gezond, en je hebt echt geen honger meer als je dit op hebt.

EET SMAKELIJK

Omhoog