Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.152 bezoekers 182 leden Log in

MARTABAK,een indonesische snack


MARTABAK, Indonesisch lekker hapje

Lekker hapje voor gewoon tussendoor, maar het is ook gewoon lekker voor bij de maaltijd. De deegbasis kan gebruikt worden voor een eindeloze variatie aan vulling. Je moet er alleen op letten dat de vulling die je gebruikt droog is. De indische kruiden zijn veelal te verkrijgen in de supermarkt, of in de plaatselijke toko.


Benodigdheden voor het deeg

250 gram bloem, 1 ei , Zout ,100ml water, Olie
 

Benodigdheden voor de vulling
500 gram gehakt

Djintan (= komijnzaad)

 Sereh (= citroengras)

Laos (= milde pepersoort)

Kunyit (= soort kerrie)

Sambal (je kan zowel oelek als badjak gebruiken)

Knoflookteentjes( naar smaak)

1 rode ui

2 eieren

Fijngehakte selderij

Lenteui - Olie


Bereiding: Zeef de bloem. Meng de gezeefde bloem met wat zout en doe het ei in een putje in het midden. Roer het geheel rustig door elkaar. Voeg het water beetje bij beetje toe tot er een soepel en niet te droog deeg ontstaat. Laat het deeg een kwartiertje rusten, ondertussen kun je

beginnen aan de vulling. Fruit in een beetje olie de rode ui in snippers en wat knoflook en voeg het gehakt toe. Giet tussendoor het vocht af zodat de gehakt mooi droog geruld is. Voeg de indische kruiden toe,(djintan,sereh,laos,kunyit) net voordat het gehakt gaar is, en doe ook de sambal erbij. Laat dit mengsel uitlekken in een vergiet, en hak ondertussen de selderij en de lenteui fijn. Doe het gehaktmengsel in een kom en voeg daar 2 eieren aan toe en de fijngehakte groenten, roer dan het geheel door elkaar.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit en snijd het in vierkante stukjes. Verdeel nu het gehaktmengsel over de stukken deeg. Vouw het dubbel tot een driehoek en snijd het rond af zoals bij een pastei, met een vork ga je langs de randjes voor een leuk effect. Verwarm in een koekenpan ruim wat olie, en bak de martabak bruin en krokant.


Eet smakelijk!

dit is geen recept van mij, maar het lijkt me zo lekker, dat ik het graag aan jullie wil laten zien.

bron:infoNu.nl

Omhoog