Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.587 bezoekers 182 leden Log in

GEROOKTE ZALMSOEP


GEROOKTE ZALMSOEP

speciaal voor anny faes uit Gilze

ingrediënten: 2 liter visbouillon, zelfgemaakte recept staat aan de rechterkant in het menu, 4 volle eetlepels bloem, gezeefd, 100 gr margarine, ¼ room, 1 glas droge witte wijn, chardonnay b.v., 4 ons gerookte zalm, kun je rustig bij de lidl kopen, verpakking van 200 gr., bieslook, vegeta of visbouillonblokjes, allesbinder , versgemalen peper.

in een pan de margarine laten smelten, de gezeefde bloem in de pan doen en met een houten lepel roeren tot de boter en bloem vermengd zijn.

dan lepel voor lepel de koude visbouillon toevoegen, eerst wachten tot een lepel bouillon helemaal in vermengd met het bloem/botermengsel voor je de volgende lepel erbij doet, op die manier vermijd je klontjes.

als de het mengsel wat dunner wordt kun je een garde gebruiken, goed de bodem en randjes schrapen en mengen.

mochten er toch klontjes ontstaan, dan de staafmixer in de pan zetten en zorgen dat de massa goed glad is.

als alle bouillon is toegevoegd, dan de bloem laten garen, ongeveer 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje en vooral blijven roeren.

de bouillon is nu gebonden, de zalm in een keukenmachine fijnmalen, niet te lang, want anders gaat de olie uit de zalm scheiden.

de zalm bij de soep doen, en met de garde goed doorroeren, de soep mag niet meer koken.

de room even verwarmen in de magnetron en ook de witte wijn, al roerend bij de soep doen.

is de soep iets te dun, dan met wat allesbinder dikker maken, goed proeven en eventueel wat visbouillonblokjes erbij doen, pas op dat je het niet te zout maakt, de gerookte zalm geeft ook al een wat zoutere smaak.

naar smaak ook wat versgemalen peper erbij doen en vlak voor het opdienen in iedere kom wat versgeknipte bieslook over de soep strooien.

serveer je de soep in een soepterrine, dan zet je bakjes bieslook geknipt en wel op tafel.

EET SMAKELIJK

Omhoog