Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

869.321 bezoekers 182 leden Log in

KIPFILET MET ROMIGE WITTE WIJN/KRUIDENSAUS


dit recept is nog in de maak. 

kipfilet, per filet in 3 schuinweg gesneden stukken snijden, de filet plat op de plank leggen , dan het mes op de bolle zijde leggen, plat, en dan schuin naar de andere kant snijden, zo krijg je een korte draad, waardoor de filet sappiger en malser proeft.
ik doe dan de kipkruiden, van verstegen, in een plastic zak, ruime, dan bloem erbij en goed schudden zodat de filets rondom met kruiden en bloem bestoven worden, dan bind ik de zak dicht en leg het enkele uren in de koelkast.
bakken in vloeibare croma.
de saus is weer een nieuw recept, ik moet nog even de hoeveelheden bekijken.
ik ben begonnen met een ui heel fijn te snijden en 2 teentjes knoflook, die laat ik in een bakpan in de milde olijfolie de ui glazig worden.
dan een glas witte wijn chardonnay erbij en 2 x een ¼ room en 1½ jamlepel vegeta.
een klein beetje laten inkoken, wel steeds blijven roeren met een houten lepel.
dan koop ik bij de lidl een potje thijm en een potje basilicum, die zijn heel jong en de steeltjes zijn superzacht.
ik neem van beide een flink bosje, was het en leg het op de plank, dan met mijn wiegemes maak ik het heel fijn, dat gaat bij de saus, en die maak ik op dikte met wat allesbinder.
word de saus net iets te dik, geen probleem, gewoon een scheutje witte wijn erbij.

Omhoog