Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

895.844 bezoekers 182 leden Log in

GARNALEN MET KERRIE-RIJST


 

GARNALEN MET KERRIE 

ingrediënten: tijgergarnalen, basmati rijst, verse italiaanse roerbakgroentemix, madraskerrie, olijfolie, chiliknoflookolie, oestersaus,vegeta, extra pikante kerrie. je kunt het nog lekkerder maken door er plakjes verse mango bij te doen, een halve mango per persoon, en wat versgemalen fruitpeper, verkrijgbaar bij a.h. in een molentje, bij de specerijen. 

ik neem ongeveer 10 garnalen per persoon, een halve zak groentemix, dat is 200 gram, per persoon, en 1½ kopje rijst per persoon,de aangegeven kruiden zijn per persoon, de rijst koken volgens gebruiksaanwijzing met een jamlepel vegeta of zout. .

chiliknoflookolie verhitten, gepelde tijgergarnalen droogdeppen, 2 theelepels madraskerrie bakken, dan de garnalen in de wok en snel op hoog vuur bakken, niet te lang, als ze roze zijn, dan zijn ze gaar.

op een bordje doen en olie in de pan doen, 3 theelepels madraskerrie en 1 theelepel pikante kerrie bakken , dan de groentemix bakken, om roeren met houten lepel.

een eetlepel oestersaus erdoor roeren, de rijst bij de groente doen goed doorroeren, de garnalen toevoegen en om en om gooien tot de garnalen verwarmd zijn, dit moet snel gebeuren, want anders worden ze taai.

wil je de mango erbij, dan tussendoor de mango schillen en mooie schijfjes maken, bak die even in wat milde olijfolie en serveer ze op het gerecht, maal er wat fruitpeper overheen.

dit is een zeer smakelijk gerecht, je moet natuurlijk wel van kerrie houden, meestal lusten kinderen dit niet, het is licht pikant.

 

Omhoog