Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.512 bezoekers 182 leden Log in

GARNALEN MET GEBAKKEN GROENTE


GARNALEN MET GEBAKKEN GROENTE

ingrediënten: 300 gram gepelde, gekookte party garnalen, 1 grote rode paprika, ½ courgette, 1 grote ui, 1 bosje lente uitjes, kleine, of stone leeks, 2 flinke tenen knoflook, 1 theelepeltje gebroken chili's, 2 theelepeltjes sesamolie, 1 eetlepel ketjap asin, 4 eetlepels milde olijfolie, wat versgemalen zeezout, 1 theelepel sambal badjak, ongeveer 2 cm verse geraspte gemberwortel.

 

je hoeft hier geen dure garnalen voor te nemen, ik koop deze bij de supermarkt, ingevroren,300 gram voor ongeveer tussen de 3,50 en 4.00 euro, dat is genoeg voor 2 personen.

de groente even allemaal wassen en snijden, in hapklare brokken, wel even apart houden, want niet alle groente is in de zelfde tijd gaar..

de olijfolie in een wokpan verwarmen en de grofgesneden ui en gesnipperde knoflook glazig laten worden, daarna de paprika erbij en na 5 minuten de blokjes, niet te klein, courgette, even om en om gooien dan de gebroken chili's en ketjap asin erbij en op smaak maken met de vergemalen zeezout.

als de groente gaar is, niet te gaar, er mag nog wat bite in zitten, dan de lenteuitjes erin even om en om tossen en dan  de sesamolie en de garnalen in de pan doen, de garnalen zijn al gekookt en hoeven dus alleen verwarmd te worden.

proef zelf nog even of het goed op smaak is en je hebt een heel gezond en lekker maaltje,heel goed voor diabetespatiënten, alle anderen kunnen hier b.v. lekker bami of mi-hoen bij eten.

 

 

 

 

 

 

Omhoog