Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

TURKSE TOSTI


 

TURKSE TOSTI

ingrediënten: 1 turks brood, ovaal en plat, liefst met sesamzaadjes, 6 plakken extra belegen kaas, 1 ons gerookte zalm, of plakjes pikante salami of chorizo, wat bieslook, margarine 

snijd het turkse brood in vieren en snijd dan de delen open, maak er een enveloppe van, niet door de korst snijden.

beleg de binnenkant met 1½ plak kaas en doe er dan dun belegd wat gerookte zalm op of de salami of chorizo, leg er wat bieslook op, besmeer het brood aan de buitenkant licht met wat margarine kan b.vmet een kwastje of als je van pikant houdt, smeer dan met een kwastje de buitenkant in met peperolijfolie, dat maakt de korst dan ook lekker knappend.
verwarm ondertussen de contactgril , leg er een deel tussen en druk stevig aan, zodat de tosti wat platter wordt.

als de buitenkant knapperig is, en de kaas gesmolten, dan is de tosti klaar.

je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling, leg er eens plakjes dun gesneden tomaat met kaas tussen ofgeblancheerde rode paprika op de salami met de kaas, laat rustig je fantasie werken.

wat dacht u b.v. van gekruid gehakt rul bakken, in uw envelop van turks brood daarop dun gesneden tomaat en plakken kaas, het brood weer licht besmeren met becel light en tussen de contactgrill, ook weer stevig aandrukken.

heeft u niet zo'n makkelijke grill dan kunt u dit ook in een anti aanbakpan doen, leg er dan een zwaar plat bord op, flink aandrukken en om en om bakken, het vuur niet te hoog, anders is het brood al klaar voor de kaas gesmolten is. 

het turkse brood is tegenwoordig natuurlijk gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, woon je ergens waar een warme turkse bakker is, dan is dat natuurlijk aan te bevelen.

echt deze turkse tosti is zeker het proberen waard, ik vind het om te smullen.

 

Omhoog