Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.347 bezoekers 182 leden Log in

BBQ MAISKOLVEN OP DE BBQ


het volgende moet je de ochtend van de bbq doen: 

als je uitgebreid gaat bbq-en, dan is een halve kolf p.p. genoeg, anders 1 kolf p.p. de kolven van bladeren en draden ontdoen.

een pan ruim water met een volle eetlepel suiker per kolf op het gas zetten en de kolven ongeveer 20 minuten laten koken, daarna afgieten en de pan met koud water vullen, de kolven moeten nat blijven, anders worden de korrels hard en drogen uit.

voor het bbq-en de kolven droogdeppen en met een kwastje met milde olijfolie bestrijken.

op de barbecue leggen, niet op het heetste deel, en langzaam lichtbruin laten bakken.

eigenlijk zou je echte cornprikkers moeten hebben, ik ga ze beslist aanschaffen, dat eet toch wel makkelijker, die steek je aan  de uiteinden in de kolf en daar kun je het aan vasthouden terwijl je eet.

het is heel erg lekker, en nog gezond ook, heel goed voor de darmen, er zitten veel vezels in.

eet smakelijk 

Omhoog