Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

873.461 bezoekers 182 leden Log in

PASTA SALADE


Pasta-salade

ingrediënten

½ pak fusilli tricolore liefst van Grand Italia, 1 zakje lente-uitjes, 5 eetlepels olijfolie mild, en nog een scheutje, 4 eetlepels azijn, 3 jamlepels vegeta, zie ditjes en datjes, 6 theelepels basilicum, ingevroren van darégal AH, kun je dit niet krijgen, dan de italiaanse kruiden, vers of uit de diepvries ook van darégal, 1 kleine ui(ongeveer 50 gr.) 2 flinke eetlepels mayonaise, 5 uitgeperste teentjes verse knoflook,1½ jamlepel grove mosterd, bv. Zaanse, 1 pakje gerookte zalmblokjes van AH.of reepjes salami 

kook de fusilli in ruim water in een grote pan en doe er 2 lepels vegeta of een bouillonblokje en een scheutje olie bij, kook ze al dente beetgaar, giet ze daarna af en spoel voorzichtig met koud water, doe de pasta dan in een pan met ijskoud water, als de pasta koud geworden is afgieten en in een vergiet laten staan, om al het water eruit te laten lopen.

maak dan een dressing van de olijfolie, azijn,1 lepel vegeta of peper en zout, de basilicum of italiaanse kruiden, vers of uit de diepvries, de fijn gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook en de in dunne ringetjes gesneden lente-ui, de mosterd en de mayonaise.

voeg de pasta bij de dressing en schep voorzichtig om.

doe huishoudfolie over de schaal en zet dit een paar uur in de koelkast, schep af en toe nog eens om.

doe de pasta-salade op een bord en strooi de zalmblokjes er overheen, of de salamireepjes garneer eventueel nog met wat verse peterselie, en een tomaatje.

Je kunt dit als maaltijdsalade, als voorgerecht, of als bij-gerecht bij een barbeque geven, als maaltijdsalade kun je er een frisse tomatensalade bij serveren of vers stokbrood met kruidenboter..

Eet smakelijk, dit is een gerecht wat je uren van te voren moet klaarmaken, laat de smaken goed intrekken

Omhoog