Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

ZOETE FLAPJES MET EEN GRIEKS TINTJE


ZOETE FLAPJES MET EEN GRIEKS TINTJE

ingrediënten: 1 pakje roomboterbladerdeeg plakjes, 1 pakje bettine geitenkaas met honing, bij a.h.de kaasafdeling, 55 gram walnoten, 1 ei, 1 kopje blanke rozijnen, 1 dag weken in b.v. grand marnier, 1 eetlepel honing,ik neem de eesy bee van langnese.

de roomboter plakjes op een schone aanrecht of grote snijplank uitleggen, 8 plakjes, de geitenkaas in stukjes gesneden, met de grof gehakte walnoten, de uitgelekte rozijnen en een eetlepel honing vermengen, goed doorelkaar met een eetlepel.

de ondertussen ontdooide plakjes bladerdeeg diagonaal doorsnijden en bestrijken met het opgeklopte ei, en op ieder half plakje een beetje noten/geitenkaasmengsel ter grootte van een walnoot, leggen, dichtslaan zodat er een driehoek ontstaat, de randen dichtplakken en met een vork goed aandrukken, zie de foto.

voor het in de oven zetten nog even de flapjes bestrijken met het eimengsel.

op een goed ingevette bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven in het midden van die oven op ongeveer 180 graden,  ongeveer 12 tot 15 minuten, kijk goed of ze niet te donker worden,lichtbruin moeten ze zijn, zie de foto.

wacht tot ze afgekoeld zijn en bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze.

Omhoog