Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.512 bezoekers 182 leden Log in

VOETBALGERECHT


 

ingrediënten: 2 zakjes zakje sweetbites, kleine oranje puntpaprika's,zoek de grootste uit, 1kopje basmati rijst, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, vegeta of bouillonblokje, 1 eetlepel italiaanse kruiden, vers gehakt of uit de diepvries, geen gedroogde, 1 blik tomatenblokjes met basilicum, 1 bruin stokbrood vers of om af te bakken, ik neem pain de boulogne, 1/8 l.potje crème fraiche, een klein blikje tomatenpuree, 70 gr., 1theelepeltje gebroken chili's, 250 gr.rundergehakt, 1 ei,5 dl water, 6 grote eetlepels olijfolie, mild.

 

kook de rijst en laat afkoelen.

kook het water met de olie, met de grof gesnipperde ui, de knoflook geperst, de kruiden, de tomatenblokjes met het vocht, de vegeta ongeveer 1½ jamlepel, de tomatenpuree, en de gebroken chili's,een half uurtje laten trekken.

 meng het gehakt met een ½ ei, een heel is teveel, je kunt ook alleen het eigeel gebruiken , wat peper en zout of vegeta en de afgekoelde rijst.

snijd een klein kapje met het steeltje van de paprika en met een aardappelmesje voorzichtig de zaadjes losmaken en eruit gooien, vul de paprika's met het gehaktmengsel, goed stevig, en  als er gehakt over is maak daar balletjes van, de grootte van bitterballen.

doe alles in de pan even tegen de kook aan laten komen,dan de deksel erop en op het sudderpitje een klein uurtje laten pruttelen, kijk wel uit dat het vuur laag genoeg is, het moet niet droogkoken, pas dus goed op.

ondertussen het stokbrood afbakken als je afbakbrood hebt.

dit kun je rustig een dag of halve dag vooraf maken, je hoeft het alleen nog op te warmen, serveren op een diep bord met vocht erbij, lekker om te soppen.

doe er een lepel crème fraiche over en leg het bruine stokbrood langs de kant en ga naar de voetbalwedstrijd kijken.

de gebroken chili's koop ik gewoon in een zakje op de markt, ik haal altijd voorzichtig het etiketje ervan af en plak dat op mijn potje.

voor deze keer niet een foto van het gerecht, maar van de ingrediënten, dan zien jullie hoe die er uit zien, dat is makkelijker met inkopen doen.

de sweet bites koop ik bij a.h., maar ik heb ze ook weleens op de markt in middelburg gekocht, wie weet waar nog meer?

eigenlijk komen alle ingrediënten voor dit gerecht van de a.h., behalve natuurlijk de vegeta, die komt van de turkse toko in goes. 

Omhoog