Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.259 bezoekers 182 leden Log in

PIKANTE MALSE KIPFILETSTUKKEN


 

ingrediënten: 2 kipfilets, 1 bolletje knoflook, of enkele tenen, 2 eetlepels chiliknoflook olie, 50 gr. croma, pikante kipkruiden, ik heb een bus van verstegen, 2 grote eetlepels bloem, ½ glas witte wijn, 1/8 room, allesbinder, grote eetlepel italiaanse kruiden, vers of diepvries van daregal, vriesvak bij a.h.

serveren met gebakken krieltjes en een frisse salade

leg de kipfilets plat op een plank en snijd haaks op de draad van boven naar de onderkant schuin ongeveer 4 à 5 stukken per filet.

doe ze in een schaal en bestrooi met de kipkruiden, houd je niet van te pikant neem dan gewone kipkruiden, even met de handen goed de kruiden verdelen, daarna bestrooi je ze met de bloem en ook weer even met de handen goed verdelen, was daarna goed je handen, want rauwe kip, daar moet je mee oppassen.

doe de olie en de croma in de pan en verhit alles goed, dan de stukken kip plat in de pan, goed om en om bakken tot ze gaar, lichtbruin en iets knappend zijn.

aan het einde van het bakken kun je de dun gesneden knoflook in de pan doen en meebakken.

haal de filetstukken uit de pan en laat even rusten op een verwarmde schaal.

blus de jus af met de wijn, doe er de verwarmde room bij, even in de magnetron, de kruiden erbij en even laten pruttelen.

binden met wat allesbinder, en proeven of er nog peper en zout bij moet, dit is naar ieders smaak.

je kunt er ook voor kiezen geen saus te maken, de pikante iets knappende zeer malse kipfiletstukken zijn heerlijk om zo te eten, bij de gebakken krieltjes en de salade.

heb je nog kip over, de volgende dag een broodje besmeren met knoflooksaus een blaadje sla, wat dun gesneden tomaat, dan de koude kip ertussen, dat is smullen. 

Omhoog