Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

KABELJAUWHAASJE met TAGLIATELLE VBERDI


KABELJAUWHAASJE met TAGLIATELLE VERDI

 

 

KABELJAUWHAASJE met TAGLIATELLE VERDI

ingrediënten: p.p. een half kabeljauwhaasje, en verder 3 eetlepels chili-knoflookolie om in te bakken, 3 schijven citroen, 1 eetlepel bruschetta kruiden, zeezout, peper, 3 stone-leeks, 2 eetlepels citroensap. p.p. 3 nestjes tagliatelle verdi, voor de saus: 1 bakje marscapone, 50 gr. grofgeraspte cheddarkaas,1 kleine rode ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels droge witte wijn, 4 eetlepels room, 1 eetlepel italiaanse kruiden van daregal uit het diepvriesvak, 1 jamlepel vegeta, of andere bouillonpoeder, wat  allesbinder, een lepel olie met basilicum.

eerst maak je de saus, de 3 eetlepels olijf olie verwarmen, en daarin de ui en knoflook glazig laten worden, de marscapone toevoegen, en met een houten lepel tot een saus roeren. de cheddar erbij, de vegeta, en de italiaanse kruiden. doe er dan de witte wijn, en de room bij en roer goed door elkaar.

ondertussen kook je de tagliatelle met wat zeezout en een lepel olie met basilicum, mag ook gewone als je die niet in huis hebt.

de 3 eetlepels chili-knoflook olie in een anti aanbakpan, en het kabeljauwhaasje bestrooid met zwarte peper en zeezout hierin bakken, tegelijk bak je de 3 schijven citroen mee, zodat het bakvocht zich vermengt met de smaak van de citroen. het haasje heel voorzichtig bakken, als het voor 2/3 gaar is voorzichtig met een spatel omkeren, en verder laten bakken,. vooral niet te lang omdat de vis dan tranig kan worden, hij moet net gaar zijn. leg het haasje op een schaal, en doe de in stukjes gesneden stone-leek in de pan en de citroensap en de bruschetta kruiden. even doorroeren en over het haasje  draperen. de tagliatelle ernaast leggen en overgieten met de saus, als de saus iets te dun is kun je deze binden met wat allesbinder, niet te erg, want het wordt gauw te dik. dit is een beetje luxe recept, maar heel lekker, je kunt er nog een frisse salade bij serveren.

Omhoog