Tomatensoep *
men neme:
2 kilo mooie rode rijpe tomaten, ik neem zelf roma-tomaten of trostomaten, 350gr.mager soepvlees, 500gr.rundergehakt, 1 à 2 uien, ½ of 1 spaanse peper, naar smaak, wij houden van pittig, 8 jamlepels vegeta, of zout en peper of bouillonpoeder ofbouillontablettten, gehaktmix van AH, vermicelli middel, of spaghetti,280 gr. tomatenpuree, 1 liter gezeefde tomaten, Bertolli bakboter van olijfolie, 6 teentjes knoflook en 1 ei. en heel lekker is om er nog een blik tomatenblokjes met basilicum door te doen.
voor maagpatiënten kun je misschien de soep beter zonder ui, knoflook en spaanse peper maken, maar de smaak is dan ook minder, wie de schoen past........!
snijd het rundvlees in heel kleine stukjes, en braad het aan in de bakboter, eerst de boter bruinen, dan het vlees lekker bruinbakken.de gesnipperde ui, geplette knoflook, en de spaanse peper erbij en ongeveer een ½ uurtje laten braden, en dan de 3 liter water en de vegeta erbij, daarna ongeveer 3 uur laten trekken.
was ondertussen de tomaten en kruis ze in.maak het gehakt met een ei en de gehaktmix, en maak heel kleine balletjes.kook de tomaten in wat water, en als ze gaar zijn kunnen ze door de zeef, ik neem een roerzeef met de op één na kleinste gaatjes, de soep mag best een beetje rul zijn. als alles gezeefd is, dan in de soep, nu kan ook de tomatenpuree, en de gezeefde tomaten erbij, goed roeren en weer aan de kook brengen. Doe de gehaktballetjes erin en laat de soep langszaam, af en toe roeren, inkoken.kook de vermicelli in ruim water en als ze gaar is, naar wens, in de soep, pas op het is gauw teveel. ik kook de vermicelli apart, omdat de soep anders teveel bindt, en je kunt beter zien hoeveel je nodig hebt als ze eenmaal gekookt is. Kook nog even door zodat de vermicelli ook de smaak van de soep heeft aangenomen.Eet smakelijk de soep is makkelijk in te vriezen, neem bakjes die in de magnetron kunnen, fijn als je haast hebt! wil je de soep serveren aan gasten, kun je het geheel een beetje opleuken, door aan iedere kop of bord soep een toefje geslagen ongezoete room toe te voegen, gewoon in het midden erop doen, met wat gehakte peterselie of fijn geknipte bieslook er over.
Mamma's Gouden Recepten
Mamma's Gouden Recepten
TOMATENSOEP OP ZIJN BEST
Pagina's
- AARDAPPEL-GROENTENSCHOTEL
- AARDAPPELEN MET OLIJFOLIE EN OREGANO
- AARDAPPELSALADE VOOR BIJ DE BBQ
- AARDAPPELSOEP*
- AARDBEIEN TOETJE
- AARDBEIENMILKSHAKE
- AARDBEIENVLAAI
- ALLES IN ÉÉN POT GERECHT VAN MAMA
- AMUSE met gerookte kipfilet
- AMUSE NR. 1
- AMUSE nr. 4
- Amuse nr.2 *
- Amuse nr.3 *
- AMUSE VAN GEROOKTE ZALM
- AMUSE, COQUILLES OP EEN BEDJE CANTHARELLEN
- APPELCAKE VAN MARIANNE
- APPELGELEI
- APPELTAART VAN OMA
- ASPERGE MINI QUICHES (koffietijd recept)
- ASPERGE-OVENSCHOTEL
- ASPERGE-QUICHES
- ASPERGES MET EEN SAUCE HOLLANDAISE
- ASPERGES MET MORNAYSAUS
- ASPERGES, GEKOOKT
- ASPERGESOEP, EXTRA ROMIG
- Aubergine schotel uit Griekenland
- AUBERGINES GEVULD MET ZEEVRUCHTEN
- AVOCADO-SOEP, koude
- AZIATISCH WOKKEN
- BANAAN IN SPEK voor de barbeque
- BARBECUE RECEPTEN
- BBQ MAISKOLVEN OP DE BBQ
- BBQ SAUS
- BBQ TJET
- BIETENSALADE MET ZURE HARING
- BLOEMKOOLSALADE
- BLOEMKOOLSCHOTEL VAN ILSE UIT ZOERSEL
- BOERENOMELET*
- BOERENPOT*
- BOEUF BOURGUIGNON OP MIJN MANIER
- BORRELHAPJE DE LUXE
- Bosnische gevulde paprika's
- BOSPADDESTOELENCREMESOEP
- BOULETTEN IN TOMATENSAUS
- BRUINE BONENSOEP VAN MARIANNE
- CAJUN FOOD, kipblokjes met pasta
- CAKE MET CITROEN EN CHOCOLADE met een TIK
- CAPUCIJNERS MET.......HEEL VEEL
- CARPACCIO MET PESTO EN PARMEZAANSE KAASKRULLEN
- CEVAPCICI, Bosnische Worstjes
- CHAMPIGNONRAGOUT MET RIJST
- champignonsoep
- CHAMPIGNONSOEP DE LUXE
- Chili con Carne, volgens mamma *
- CHOCOLADE TAART in uitvoering
- COCKTAIL
- Cranberry-compote *
- CREPES SUZETTE
- ditjes en datjes
- DRAADJESVLEES van MAMMA
- DRESSING voor de SALADE
- ERWTENSOEP uit MAMMA'S KEUKEN
- FETA , GEBAKKEN
- Franse Uiensoep *
- FRIETJE STOOFVLEES
- FRITTATA MET AARDAPPELEN EN SURIMI-CHUNKS
- GARNALEN IN KNOFLOOKSAUS
- GARNALEN MET GEBAKKEN GROENTE
- GARNALEN MET KERRIE-RIJST
- GARNALEN PIKANT, VAN DE BBQ
- GARNALENBOUILLON
- GARNALENKROKETJES UIT ANTWERPEN
- GATBOTERHAMMETJES
- GAZPACHO*``
- gebakken kaas met tomaten*
- GEBAKKEN MIE MET VLEES
- GEFRITUURDE MOSSELEN met een zoet pikant sausje*
- GEGRATINEERDE GARNALEN*
- GEGRATINEERDE MOSSELEN
- GEHAKTBALLEN VOOR DE COLLEGA'S
- GEMARINEERDE GARNALEN
- GEMARINEERDE VARKENSFILET
- GEPOCHEERDE PEER met GEITENKAAS en HONING
- GEPOFTE AARDAPPEL
- GEROOKTE ZALMSOEP
- GEVULD STOKBROOD VAN INGRID
- Gevulde eieren
- GEVULDE INKTVISJES
- GEVULDE ZALMFOREL OP DE BARBECUE
- GOUDGELE TOSTI'S
- GOULASH MET KOLBASZ
- GOULASH van OMA
- GOULASH volgens mamma's recept*
- GOULASH VOOR PIM, ZEER PIKANT
- Griekse Amandelzandkoekjes
- GRIEKSE GEHAKTBALLETJES
- Griekse Kippenballetjes in tomatensaus.
- GRIEKSE OVENSCHOTEL*
- GROENE ASPERGETIPS GEWOKT IN TRUFFELOLIE
- GROENE GEWOKTE ASPERGES
- GROENTESOEP UIT OMA'S KEUKEN
- GYROSFLAPPEN
- HACHEE
- HAMBURGER, maar dan anders
- HARTIGE TAART
- HEMELSE KIPFILETS
- HERDERSGEBRAAD van JANNEKE
- HUTSPOT op mamma's wijze *
- HUTSPOT MET WORST
- HUZARENSALADE ZOALS MAMMA 'M MAAKT!
- IJSBERGSLA, ROERGEBAKKEN
- INFO-Shiitake-Paddenstoel
- ITALIAANSE KALFSLAPJES
- ITALIAANSE KIPSCHNITZELS VAN MARIANNE
- KAASBOTERHAMMETJES GEBAKKEN*
- KAASFONDUE
- KAASSAUS voor PASTA
- Kabeljauw in roomsaus met citroen
- KABELJAUWHAASJE met TAGLIATELLE VBERDI
- KALFSLAPJES MAMMA MIA
- KALKOEN VAN MAMMA, GEVULD MET MAMMA'S EIGEN MIX *
- KAPUCIJNERS MET PIKANT RUNDVLEES
- KERRIE RUNDVLEES
- KERSTBOMBE
- KERSTGROENTE
- KERSTSOEP 2013
- KETJAPKIP, GEWOKT
- KIP SZECHUAN
- Kip-Kerrie met rijst
- KIPBLOKJES IN PIKANTE ZOETZUURSAUS
- KIPFILET MET CHAMPIGNONS
- KIPFILET MET ROMIGE WITTE WIJN/KRUIDENSAUS
- KIPFILET ROERGEBAKKEN
- kippenbouillon voor de koude avocadosoep
- Kippensoep, met een grieks tintje
- KIPSALADE, een soort waldorfsalade
- KIPSANDWICHES VOOR DE PAASBRUNCH
- KIPSTOOFPOTJE
- KNOFLOOKSOEP
- KNOLSELDERIJ-SOEP
- KOOLHYDRAATARM WOKGERECHT
- KOOLHYDRAATARME OMELET
- KOUDE YOGHURTSOEP
- KRAB QUICHE
- KRABBEPOTEN MET COCKTAILSAUS
- KRABKROKETJES
- KRABSCHELPJES
- KREEFTENSOEP
- LAMSKOTELETJES MET KAAS, ARNI PALIKARI
- LAMSVLEES met PEULTJES en MANGO
- LIMONCELLO'S DELIGHT
- MAISKOLVEN OP DE BARBECUE
- MARTABAK,een indonesische snack
- MINI QUICHES VOOR BIJ DE BORREL
- Mini-Blini's *
- Moederdaggerecht
- MOSSELEN OP Z'N SPAANS *
- MOSSELEN UIT DE WOK VAN INA
- MOSSELSPIESJES
- MOSTERDSOEP MET SPEKJES
- NASI GORENG OP Z'N ZIERIKZEES
- OCHTENDMIX SPECIAL
- OCTOPUS/ZEEVRUCHTENSALADE
- OMELET DE LUXE
- Omelet met rijst*
- OMELET voor de PAASBRUNCH
- Oosterse Kipfilet met groenten
- OP NAAR DE 500.000
- OSSENSTAARTSOEP
- OVENSCHOTEL MET PAPRIKA
- Paasbrunch
- PAASBRUNCH KLEINE QUICHES
- PAASBRUNCH=SANDWICHES
- PAASSALADE
- PAASTOETJE, advocaatmousse
- PANGASIUSFILET GEBAKKEN
- PANNENKOEKENRECEPT VOOR GLENN
- PAPRIKASALADE LAUWWARM GESERVEERD
- PAPRIKASOEP met TOMATEN
- PASTA MET ZALM OP CARBONARA BASIS
- PASTA SALADE
- PIKANTE KRIELTJESSCHOTEL
- PIKANTE MALSE KIPFILETSTUKKEN
- PIKANTE SPRUITJES
- PIKANTE TOSTI'S
- PIZZA van het HUIS
- PORTSAUS
- PREISOEP OP OMA'S WIJZE
- PREISOEP VOOR AJSA
- PREISTAMPPOT MET EEN SPAANS TINTJE
- PREISTAMPPOT VERNIEUWD
- PRUTTELPOTJE MET RODE WIJN
- QUACAMOLE, mexicaanse avocado-dip
- Quiches
- RATATOUILLE
- RATATOUILLE*
- Rijst met een smaakje
- Rijst-Gehaktschotel
- ROOKOVENS
- ROSEVAL AARDAPPELTJES MET ROOM EN PARMEZAANSE KAAS
- ROSEVALAARDAPPELTJES MAKKELIJKE MANIER
- ROSTI
- Rozemarijn-thijm-knoflook olie
- RUNDERREEPJES MET KRIELTJES EN GROENTE, GESTOOFD.
- RUNDERSTOOFPOTJE MET HARDE TARWEGRIES
- RUNDVLEES MET EEN INDISCH TINTJE
- RUNDVLEES MET EEN INDONESISCHE DRAAI
- SAGANAKI gebakken feta
- SATEH MET GEROOKTE SPIESJES
- SATEH VAN MAMMA
- SATEH VAN HUIB
- SATEHSAUS van MAMMA
- SAUS voor bij Wild, Kalkoen, of Vlees.
- SCHOTSE HAVERMOUTKOEKJES van CAROLINE
- SEMOER DAGING
- SERANO HAM
- SHOARMABROODJES
- SINTERKLAAS-KWARKTAART
- SINTERKLAASCAKEJES
- SLANKE LIJN RECEPT
- smakelijk hapje vooraf
- SMOORSTICKS VAN INA
- SNELLE PREISTAMPPOT VAN PETRA
- SNIJBONEN MET DOPERWTEN, net even anders
- SPAGHETTI à la MAMMA
- SPAGHETTI van OMA
- SPAGHETTI-SAUS VOOR MAMA
- Spare Ribs met koude knoflooksaus
- SPEENVARKENKOTELETJES
- SPERCIEBOONTJES PIKANT
- Spinazie, roergebakken
- SPOOM
- SPRUITJES MET PIJNBOOMPITTEN VOOR DE KERST
- STAMPPOT SPRUITJES en KNOLSELDERIJ
- STOOFPEERTJES IJS
- STOOFPEERTJES van OMA SAARTJE
- STOOFPOTJE
- SUPER GEHAKTBALLEN
- SWEET PATATOES gebakken
- TAGLIATELLE à la MAMMA
- TAGLIATELLE MET CARBONARA-SAUS
- TAGLIATELLE MET SAUS EN KIP
- TARTAARSAUS
- Thai's vlees/vis/groentenschotel
- THAISE BALLETJES MET RIJST EN PIKANTE KOMKOMMER
- THAISE KIPREEPJES MET MADRASKERRIE
- TIJGERGARNALEN MET ONTBIJTSPEK
- TIJGERGARNALEN MET ONTBIJTSPEK
- TIRAMISU
- TIROSALATA, feta-salade met spaanse peper
- TJAP TJOY
- TJAP TJOY vernieuwd
- TOETJE NA
- TOETJE VOOR KOOS
- TOFFE BALLEN
- Tomatenrijst
- TOMATENSOEP OP ZIJN BEST
- Tractatie voor bij de koffie of als toetje
- TURKSE TOSTI
- TZAZIKI
- UIENCONFITUUR
- Uw recepten
- valentijn
- VALENTIJNSDESSERT
- VALENTIJNSDINER
- VARKENSFILET IN ITALIAANSE KRUIDENMIX
- VARKENSFILET MET HAM EN KAAS UIT DE OVEN
- VARKENSFILETROLLADE SPECIAAL VOOR DE KERST
- VEGETA, SPECERIJ UIT DE BALKAN
- VINAIGRETTE
- VIS PAËLLA UIT DE OVEN
- VISBOUILLON
- VISFANTASIE IN WITTE WIJNSAUS
- Vitello tonnato:koud kalfsvlees met tonijn
- VOETBALGERECHT
- VONNE`S VARKENSHAASJES
- VULLING VOOR KALKOEN OF ANDER GEVOGELTE
- werk in uitvoering
- WILDBOUILLON MET SNEEUWVLOKJES
- WILDSOEP
- WINTER5E GROENTESOEP
- WITTE BONENSCHOTEL , SNEL
- Witte Bonenschotel *
- WOKKEN
- WOKKEN MET KIP EN ANANAS
- WOKKEN MET KIPFILET
- WOKKEN MET TAPENADE
- WOKKEN MET TERIYAKI-SAUS
- ZALMFILET met citroenbotersaus
- ZALMMOUSSE
- ZALMSALADE
- Zeekraal van Carlos
- ZOETE FLAPJES MET EEN GRIEKS TINTJE
- ZOMERSALADE
- ZUURKOOLGOULASH