Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.326 bezoekers 182 leden Log in

TOMATENSOEP OP ZIJN BEST


Tomatensoep *
men neme:
2 kilo mooie rode rijpe tomaten, ik neem zelf roma-tomaten of trostomaten, 350gr.mager soepvlees, 500gr.rundergehakt, 1  à 2 uien, ½ of 1 spaanse peper, naar smaak, wij houden van pittig, 8 jamlepels vegeta, of zout en peper of bouillonpoeder ofbouillontablettten, gehaktmix van AH, vermicelli middel, of spaghetti,280 gr. tomatenpuree, 1 liter gezeefde tomaten, Bertolli bakboter van olijfolie, 6 teentjes knoflook en 1 ei. en heel lekker is om er nog een blik tomatenblokjes met basilicum door te doen.
voor maagpatiënten kun je misschien de soep beter zonder ui, knoflook en spaanse peper maken, maar de smaak is dan ook minder, wie de schoen past........!
snijd het rundvlees in heel kleine stukjes, en braad het aan in de bakboter, eerst de boter bruinen, dan het vlees lekker bruinbakken.de gesnipperde ui, geplette knoflook, en de spaanse peper erbij en ongeveer een ½ uurtje laten braden, en dan de 3 liter water en de vegeta erbij, daarna ongeveer 3 uur laten trekken.
was ondertussen de tomaten en kruis ze in.maak het gehakt met een ei en de gehaktmix, en maak heel kleine balletjes.kook de tomaten in wat water, en als ze gaar zijn kunnen ze door de zeef, ik neem een roerzeef met de op één na kleinste gaatjes, de soep mag best een beetje rul zijn. als alles gezeefd is, dan in de soep, nu kan ook de tomatenpuree, en de gezeefde tomaten erbij, goed roeren en weer aan de kook brengen. Doe de gehaktballetjes erin en laat de soep langszaam, af en toe roeren, inkoken.kook de vermicelli in ruim water en als ze gaar is, naar wens, in de soep, pas op het is gauw teveel. ik kook de vermicelli apart, omdat de soep anders teveel bindt, en je kunt beter zien hoeveel je nodig hebt als ze eenmaal gekookt is. Kook nog even door zodat de vermicelli ook de smaak van de soep heeft aangenomen.Eet smakelijk de soep is makkelijk in te vriezen, neem bakjes die in de magnetron kunnen, fijn als je haast hebt! wil je de soep serveren aan gasten, kun je het geheel een beetje opleuken, door aan iedere kop of bord soep een toefje geslagen ongezoete room toe te voegen, gewoon in het midden erop doen, met wat gehakte peterselie of fijn geknipte bieslook er over.

item aanpassenitem verwijderen

Omhoog