Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.328 bezoekers 182 leden Log in

PRUTTELPOTJE MET RODE WIJN


 

 

PRUTTELPOTJE

ingrediënten:

500 gr.dikke lende, 150 gr.ontbijtspek, 1 zakje sjalotjes, 2 dl.bouillon, kan gewoon met water en 1½ jamlepel vegeta, 2 dl.droge rode wijn, ik gebruik droe rooi, afrikaanse wijn, 1 klein blikje 70 gr.tomatenpuree, een hele bol verse knoflook, natte, 1 jamlepel thijm, verse of diepvries geen gedroogde, 1 jamlepel piment, versgemalen peper, eventueel wat zout, naar smaak, een bosje bieslook, 6 eetlepels chiliknoflook olie, haal ik bij xenos, niet zo duur wel heel lekker

 

SNIJD DE ONTBIJTSPEK IN DUNNE REEPJES, DOE DE CHILIKNOFLOOKOLIE IN EEN BRAADPAN, VOOR MIJ EEN GIETIJZEREN ANTI AANBAK, EN VERWARM DE OLIE, ALS ZE HEET IS DE ONTBIJTSPEK ERBIJ DOEN EN LICHTBRUIN BAKKEN.

ONDERTUSSEN HET VLEES IN HAPKLARE BROKKEN SNIJDEN EN BIJ HET ONTBIJTSPEK DOEN, MET EEN HOUTEN LEPEL HET VLEES IN BEWEGING HOUDEN TOT HET OM EN OM IS AANGEBRADEN.

DE SJALOTJES SCHOONMAKEN EN IN DE LENGTE SNIJDEN, KLEINE 1 X, GROTERE 2 OF 3 MAAL,, BIJ HET VLEES DOEN, DE KNOFLOOK IN 4 STUKKEN SNIJDEN EN MET VEL EN AL IN DUNNE REEPTJES SNIJDEN, JE MOET NATUURLIJK WEL ECHTE NATTE KNOFLOOK, OF WEL DE VERSE HEBBEN, ANDERS MOET JE DE VELLETJES ER AF HALEN. DOE DIT OOK BIJ HET VLEES, NOG EVEN LATEN GAREN DAN DE THIJM,HET LAURIERBLAD, DE PIMENT DE VERSGEMALEN PEPER, DE BOUILLON, DE VEGETA EN DE WIJN ERDOOR ROEREN , DAARNA GAAT DE TOMATENPUREE ERBIJ, WEER GOED DOOR ROEREN, DAN DE DEKSEL EROP EN IK ZET HET DAN OP MIJN PETROLEUMSTELLETJE, EN DAN STAAT HET DE HELE DAG LEKKER TE PRUTTELEN, VANDAAR DE NAAM.

AF EN TOE EVEN OMROEREN MET EEN HOUTEN LEPEL, EN KIJKEN OF ER NOG GENOEG VOCHT BIJ ZIT, ZO NIET DAN EEN KLEIN BEETJE WARM WATER IN DE PAN DOEN, BIJ MIJ IS HET NIET NODIG, WANT HET PRUTTELT ZO LAAG, DAT ER NIETS VERDAMPT.

VLAK VOOR HET OPDIENEN KNIP JE DE BIESLOOK FIJN EN DIT GAAT DOOR HET STOOFPOTJE, JE KUNT ER EVENTUEEL OOK LENTE UITJES OF STONE LEEKS VOOR GEBRUIKEN.

HETB JE GEEN STELLETJE, DAN OP HET SUDDERPITJE VAN JE GASFORNUIS, OP ZIJN LAAGST, EN LIEFST NOG MET EEN PLAATJE ERONDER, MAAR DOE JE ZELF EN JE FAMILIE EEN PLEZIER, KOOP EEN PETROLEUMSTELLETJE, IK VOND DE MIJNE OP MARKTPLAATS .NL, HET WERD KEURIG THUISGESTUURD.

IK HEB HET GESERVEERD MET GEBAKKEN AARDAPPELTJES, MAAR OOK RIJST SMAAKT ER GOED BIJ, OF PUREE, EN NATUURLIJK GROENTE NAAR KEUZE.

EET SMAKELIJK   

item aanpassenitem verwijderen

Omhoog