Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.511 bezoekers 182 leden Log in

SERANO HAM


 

 heerlijk voorgerecht

SERANO HAM 

Heel eenvoudig, maar enorm lekker is een italiaans voorgerecht serano-ham, ik heb dit leren eten door mijn schoonzusje Marja, die hier gek op is.

ingrediënten: p.p. ongeveer 50gr.serano ham, laat dit vers snijden, truffel olie, je hebt hele dure, maar zelf koop ik bij Xenos heel lekkere, en parmezaanse kaas, vers geraspt, is je beurs wat smaller,je kunt ook bussen met pasta kaas bij a.h. kopen, die blijft lang goed en een zakje pijnboompitten. je kunt die heel makkelijk zelf roosteren, een paar druppels olijfolie in de pan, de pijnboompitten en dan langszaam laten bruinen, voortdurend omschudden, zodat alle kant mooi lichtbruin worden, voor gebruik even af laten koelen.

neem voor ieder een bord en beleg  die met de serano ham zo dat het bord niet meer gezien wordt, sprenkel daar wat truffelolie overheen en bestrooi het geheel met de kaas, niet al te dik. en doe er dan nog wat vers geroosterde pijnboompitten overheen,dit is werkelijk smullen, je eet dit met of zonder stokbrood, als voorgerecht, of gewoon bij een lekker glas wijn,

Omhoog