Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

894.327 bezoekers 182 leden Log in

KRABKROKETJES


KRABKROKETJES

ingrediënten: 50 gram margarine, 4 heel grote eetlepels bloem, ½ liter visbouillon, mag van een blokje of een visfond uit een pot, ½ glas witte wijn, een scheutje cognac, zout, versgemalen peper, cayennepeper, paprikapoeder, 500 gram suremi krab, chunks geen staafjes, die zijn droog, ik haal ze bij de plaatselijke viswinkel uit de diepvries, bieslook, 200 gram oude kaas, en 1/8 room..

een roux maken van de margarine met de bloem, smelt de margarine in een pan, strooi er de gezeefde bloem bij en met een houten lepel voeg je er steeds een beetje van de visbouillon bij, steeds met de houten lepel blijven roeren tot de bouillon is opgenomen, voor je er weer een scheut bij gooit, op het laatst roer je met een garde om geen klontjes te krijgen.

als de roux klaar is dan al roerend nog een minuut of 10 met het vuur eronder laten garen, om geen bloem smaak te krijgen.

dan al roerend de wijn, cognac en room toevoegen, deze wel eerst verwarmen in de magnetron, dan de kaas erbij en blijven roeren tot de kaas gesmolten is.

even de bieslook knippen en er door roeren.

dan het geheel op smaak brengen met de versgemalen peper, het zout, de paprikapoeder en de cayennepeper, de krab in stukjes scheuren en bij de ragout doen, goed doorroeren en in een ondiepe schaal storten, af laten koelen en als het koud is met een stuk huishoudfolie afdekken en in de koelkast een nacht laten opstijven.

de volgende dag met een lepel wat ragout nemen en een kroketje vormen van ongeveer 2 cm doorsnede en 4 cm lengte, de kroket door de losgeklopte eiwit rollen en daarna door de paneermeel, dit nog een keer herhalen, denkt u dat het wat dun is, dan nog een keertje, daar waar geen paneer zit zal de kroket in de olie gaan lekken.

de olie of het vet, vloeibaar is gezonder, op 180 graden verwarmen en de kroketjes met niet meer dan 6 tegelijk bakken ongeveer 3 à 4 minuten, heerlijk als snack.

pas wel op met eten, direct uit de frituur, met een vulling waar kaas in zit kun je lelijk je mond branden.

heb je nog ragout over, maak er dan krabschelpjes van, zie het menu aan de rechterzijde, en vries die in.

Omhoog